duminică, 7 octombrie 2012

Muntele Sionului – Muntele Hermon. (Deuteronom 4:48)

Tinuturile Sihon si Og...

Ținutul lor (Sihon și Og) se întindea de la Aroer care este pe malurile pârâului Arnon până la muntele Sionului care este Hermonul.”
Sidoniții zic Hermonului Sirion și Amoniți îl numesc Senir.” (Deuteronom 3:9)
Tot timpul am crezut că Ierusalimul, la altitudinea de 700 de metri ai săi, este așezat pe muntele Sionului - chiar poarta de la miazăzi se și numește Poarta Sionului. Am filmat cele 8 porți ale Ierusalimului, şi continui să cred acest lucru, şi tocmai de aceea am citat și părerile Sidonienilor și Amoriților pentru a îndreptăți presupunerea că Hermonul, cu veşnica sa zăpadă și cu o înălțimi de peste 3.000 de metri, a fost denumit diferit și că el nu poartă același nume pentru toate popoarele.
       În Israel Hermonul reprezintă rezervorul de apă al țării, izvor care alimentează Marea Galileei, Iordanul și tot Israelul chiar până la Eilat.
       Acum, în Israel, nu se mai confundă cei doi munți ca pe timpul lui Moise. În Psamul 87, psalm pe care îl consider a fi oda adusă Sionului, ni se  spune că este așezat pe munții cei sfinți ai lui Dumnezeu, fiind locul unde totul s-a creeat.
       Sionul este pe pământ oglinda în care se reflectă cerul!


2 comentarii:

  1. Da, intradevar, Sionul este pe pământ oglinda în care se reflectă cerul!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. n Psamul 87, psalm pe care îl consider a fi oda adusă Sionului, ni se spune că este așezat pe munții cei sfinți ai lui Dumnezeu, fiind locul unde totul s-a creeat.

      Ștergere