luni, 8 octombrie 2012

Ea a făcut un lucru frumos pentru Mine. (Marcu 14:6)


 Într-o lume cu atâtea preocupări egoiste cine mai încearcă să facă ceva frumos pentru un străin?
Femeia, cea mai desconsiderată ființă de pe
pământ, rămâne totuși întâia născută în lumea iubirii și a frumosului deoarece numai despre o femeie a putut să spună Domnul Isus că a făcut ceva frumos pentru Dânsul.
A fi dispus să dai ce ai mai bun și mai prețios
pentru altul, e cel mai rar gest de pe pământ, dar pe care l-a realizat o femeie anonimă până atunci şi care  a devenit, de atunci, celebră în toate locurile și în toate timpurile acestei planete pe care trăim.
Apostolii Domnului Isus au fost selectați de
Dumnezeu ca fiind reprezentanți ai umanității care, pentru totala lor consacrare, au acceptat martirajul excepţie făcând Iuda Iscarioteanul. Acești uriași au fost depășiți de o femeie care, printr-un singur gest, a intrat pentru totdeauna în istoria lumii. Avem atâtea lucruri de învățat de la dânsa.
De multe ori facem aceeași greșeală ca și 
apostolii - de a considera risipă tot ce facem pentru Domnul sau pentru alți semeni de-ai noştri.
Totdeauna criticile vin din partea celor ce nu fac
nimic în nici o privinţă, în nici o acțiune creștină, dar tot ce facem pentru altul este considerat de Domnul Isus ca fiind făcut pentru Dânsul.
De la Maria am învățat arta de distinge între risipă
și economie. Toți cei care consideră o risipă a timpului mergerea la Biserică, în ziua Domnului, timpul respectiv considerat de ei un câștig, va fi pierdut pe paturile spitalelor. Duminica nu trebuie să ne facem nici un alt program pentru că această zi nu e ziua noastră.
Evreii nu trebuia să facă nimic în anul al șaptelea, pământul trebuia să se odihnească deoarece primeau în al șaselea an roade întreite. Cinci sute de ani au crezut o risipă de timp și nu au respectat această poruncă a lui Dumnezeu. Atunci Dumnezeu a decretat ca ei, Evreii, să fie luați de pe pământurile lor și să fie robi captivi în Babilon, pe un pământ străin, exact 70 de ani - tocmai pentru că au furat aceşti ani, ani în care pământul trebuia să se odihnească (2 Cronici 36:21).
       Noi nu trebuie să dăm pentru celebritate. Maria tot ce a făcut a făcut din intuiția Duhului Sfânt, pregătindu-I trupul pentru înmormântare.
       Dacă Domnul Isus va putea spune și despre noi că am făcut ceva frumos pentru Dânsul, atunci și numai atunci viaţa noastră a avut un sens şi ne-am trăit-o cu folos, altfel degeaba trăim pe pământ.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu