duminică, 12 februarie 2012

A fi iubit

               „A fi iubit preţuieşte mai mult decât aurul şi argintul”. Proverbe 22-1.
Ieri a fost ziua îndrăgostiţilor a aşa zisului Sf. Valentin, împrumutată  de la Americani, care în ultimii ani a devenit o sărbătoare internaţională, cu cele mai mari orgii. Am deschis Biblia să văd ce are Dumnezeu de spus şi am primit versetul de mai sus.
            În numai 10 cuvinte avem o revelaţie extraordinară. Ce avem comun toate fiinţele, este dorinţa de a fi iubite, dar din nefericire omul confundă iubirea cu plăcerea.
            O altă dramă este faptul că iubirile nu se întâlnesc, deoarece nu trec prin prisma cristalină a diamantului Divin, adică Domnul Isus, singurul care poate descompune cele 7 elemente ale sale, ROGVAIV-ul curcubeului, din Ioan 3-16, format din 7 fraze, adevăratul model din candelabrul iubirii.
            Din prima poruncă a legii, rezultă acest triunghi al iubirii, şi anume verticala iubirii lui Dumnezeu, şi orizontala iubirii aproapelui, ambele unite prin ipotenuză, este singurul, mod în care iubirile se pot întâlni.
            În orice domeniu ignoranţa se plăteşte mai ieftin, dar a nu şti sau a nu crede că Cineva acolo sus te iubeşte, aici ignoranţa este fatală, omul este indus în eroare de Diavolul care seamănă otrava deprimării.
            Cel mai important lucru pe care trebuie să-l reţinem este faptul că acest gen de iubire nu caută motivaţii aşa cum căutăm noi.
            „Noi Î-L iubim pentru că El ne-a iubit întâi”, deci iubirea noastră este un ecou al iubirii Sale, oarecum condiţionată, dar ce este imposibil de înţeles, este lipsa ecoului ce ar trebui să facă întreaga planetă să vibreze. O lume care vibrează numai la mirosul banilor, nu mai poate vibra, la parfumul iubirii divine.
            Când vom putea înţelege că a fi iubit, preţuieşte mai mult decât tot aurul şi argintul lumii? Istoria căutătorilor de aur şi argint din California a demonstrat faptul că e o iluzie a crede că poţi deţine aceste fantome, aurul şi argintul, banii, ci din potrivă, căutătorii au devenit victimele acestei fantome definită prin cuvântul spaniol  Eldorado.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu