joi, 29 decembrie 2011

VESTEA BUNĂ A ÎNGERULUI

Îngerul se duce să spună unor păstori de pe plaiurile Betleemului vestea bună a nașterii Mântuitorului. Cuvântul Evanghelie înseamnă în limba Română veste bună.
Dar vestea bună se referea la nașterea Domnului Isus. „În cetatea lui David vi s-a născut un Mântuitor.
Cerul folosește pronumele personal la persoana a doua spunând „vi„ s-a născut deoare Domnul nu s-a născut pentru îngeri care nu au nevoie de iertare ci pentru oameni care se văd păcătoși.
Când însă vorbește un om de pe pământ adică prorocul Isaia în cap 9-6 nu mai zice vi s-a născut ci folosește pluralul la persoana  întâia „căci un copil ni s-a născut„
Deși s-a născut pentru toți și toți trebuie să-L primească atunci când începem să deosebim binele de rău, copilul nu este vinovat de păcatul strămoșesc decât la maturitate, altfel Dumnezeu ar fi un criminal dacă ar duce în iad pe copii nebotezați de pe această planetă. Mortalitatea copiilor e foarte mare în țările din lumea a treia; poate cineva să-i condamne pe toți aceștia la focul iadului?
Apostolul Pavel le spunea Galatenilor și nouă totodată în cap 4vers.19 că Domnul se naște de atâtea ori de câteori un om din lume se convertește. „Domnul Isus ia chip în noi„
Aceasta înseamnă că un copil ni s-a născut a devenit proprietatea noastră, de aceea după nașterea Sa, lumea este mai bogată.
Singurul care poate fi al tuturor, fără a se împuțina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu