miercuri, 21 decembrie 2011

CELE TREI ARMONII.

„Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima din tot sufletul și cu toată puterea ta, și pe aproapele tău, ca pe tine însuți„. Aceasta ete ce dintâi poruncă în care se cuprinde legea și prorocii, spune Domnul Isus. Matei 22: 37-40.

Când e vorba de iubire adevărată acest cuvânt se asociază cu cel din titlu adică armonia.


Planeta noastră fiind guvernată de ură, invidie, răutate, a pierdut armonia cu Tatăl sau trinitatea divină, cu aproapele și cu sine însuși.

Verticalitatea vieții este iubirea pe care crucea o prezintă prin cele două elemente ale sale adică pe vertical cu Tatăl și pe orizontal cu aproapele.

Versetul de mai sus ne spune că trebuie să ne iubim aproapele, așa cum ne iubim pe noi.


Astăzi 26 iulie 2011 a murit marea artistă a Angliei AMY WINEHOUSE, la vârsta de 27 de ani și am văzut un comentariu din care rezulta că majoritatea artiștilor mor tineri datorită băuturii, desfrâului și drogurilor. Eu am auzit la televizor că printre artiști 50% sunt afectați de Sida.

Dacă am fi sinceri am recunoaște că nimeni nu ne poate face un mai mare mare rău decât acela pe care ni-l facem noi înșine.

Uriașul Samson, este proba prețului nespus de mare, cu care se plătește păcatul preferat:


„Biblia ne povestește de Samson cum că muierea,
Când dormea, tăindu-i părul I-a luat toată puterea,
De l-au prins apoi dușmanii l-au bătut și i-au scos ochii,
Ca dovadă de ce suflet stă în pieptul unei rochii„


M Eminescu.


Cât de mult a fost chinuit fratele Wurmbrand de regimul comunist, dar cu smerenie recunoștea că suferința din partea altora e mai mică decât cea personală.

Tiranul care terorizează fința umană are mai multe nume adaptate specificului fiecărui individ, drogul, alcolul, tutunul, mâncarea, desfrâul, serviciul, jocurile de noroc, etc.

Dacă ne-am iubi cu adevărat am accepta ca tot viitorul nostru să fie hotărât de adversarul nostru care este diavolul? Sigur că nu.

Când Domnul Le-a spus contemporanilor Săi că au ca stăpân pe Diavolul, știa ce spune.


Ne naștem cu acest parazit fatal, care pare a face parte din structura noastră. Păcatul a devenit a doua noastră natură, încât toate cele enumerate mai sus, nu numai că nu mai sânt considerate vicii, ci calități.

Un coleg de serviciu, care de mult putrezește în țărâna pământului, îmi spunea că dacă un bărbat nu miroase a tutun și a băutură, nu merită a se numi bărbat.

Misionarul Stanley mărturisește că a văzut cum un vultur majestuos a prins o veveriță în ghiarele sale puternice, dar veverița în timpul zborului i-a supt sângele, iar vulturul a căzut din toată grandoarea lui.

Cel mai viteaz erou al tuturor timpurilor anume Ahile, avea și el un călcâi vulnerabil care a rămas în istorie ca o lecție, că orice om, care se cercetează atent va descoperi un păcat bine camuflat, ce trebuie extirpat chiar dacă doare. Repet, păcatul pe care nu-l omori singur, te va omorâ el sigur.

Omul este o ființă extremistă în sensul că uneori se iubește pe sine atât de mult încât ajunge întruparea egoimului, ceeace înseamnă sinucidere, sau nu se iubește deloc și Diavolul face ce vrea din el aici și dincolo de mormânt.

Noi suntem templul Duhului Sfânt și nu avem voie să distrugem ce Dumnezeu a creat.


Ce a unit Dumnezeu omul să nu despartă, este o unire între casa de aici și Duhul Sfânt.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu