luni, 26 decembrie 2011

PĂZEȘTE-ȚI PICIORUL CÂND INTRI ÎN CASA LUI DUMNEZEU

 ȘI APROPIE-TE MAI DEGRABĂ SĂ ASCULȚI DECÂT SĂ ADUCI JERTA NEBUNILOR. NU TE GRĂBI SĂ DESCHIZI GURA ȘI SĂ NU-ȚI ROSTEASCĂ INIMA CUVINTE PRIPITE ÎNAINTEA LUI DUMNEZEU CĂCI DUMNEZEU ESTE ÎN CER ȘI TU PE PĂMÂNT DE ACEEA SĂ NU SPUI VORBE MULTE. Eclesiastul5: 1-2.
 În aceste două versete este cuprinsă toată teologia predicatorilor.

Ce legătură este între picior și ascultare?
Sunt unii care vin la Biserică numai pentru a alerga  la amvon, fie că au sau nu au ceva special din partea lui Dumnezeu, și mă refer nu la bisericile organizate Biblic, ci la Bisericile unde se pretide că fiecare poate să vorbească cât îi dă duhul fără să se uite la ceas, uitând că Dumnezeul nostru este Dumnezeul rânduielilor.

Unde nu e cap vai de picioare spune un înțelept proverb Românesc, dar Duhul lui Dumnezeu a prevăzut și astfel de atitudini și ne spune ca atunci când venim la Casa Domnului trebuie să avem dispoziția de ascultători, aceasta este regula și dacă trebuie ca cineva să vorbească, să nu vorbească din transpirația sa ci din inspirația Duhului Sfânt.

„Eu nu spun nimic de la Mine„ spunea Domnul Isus în Ioan. Dumnezeu numește materialul clientului „jertfa nebunilor„ care nu are ce căuta în casa lui Dumnezeu.

Acești oameni sunt bolnavi lunatici sau somnambuli care conduși de forțe oculte se scoală noaptea pleacă din pat se urcă pe case și dacă raza de soare îi prinde cad și mor.

În Casa lui Dumnezeu focul nu trebuie să fie luat din orice loc ci numai de pe altar. Cultura, educația, doctrinele, teologia, sunt bune dar nu suficiente, și pe Carmel am văzut acolo locul unde preoții lui Baal au au strigat în zadar, dar la rugăciunea liniștită a lui Ilie a venit focul de pe Altar care a mistuit jertfa.
 
Nadab şi Abihu, fii lui Aron, au gândit că foc să fie numai, orideunde ar fi și nu au mai luat focul de pe altar pentru jertfa zilnică şi ignorând disciplina divină, au fost omorâți de Dumnezeu, care nu a schimbat standardul Său de-a lungul veacurilor.

Se numește foc străin tot ce e de la noi și vrem să aducem în Casa lui Dumnezeu.
Când încetează curgerea untdelemnului auriu cel mai bun lucru ce trebuie făcut este acel minunat Amin.

„Dumnezeu este în cer iar tu ești pe pământ, de aceea să nu spui vorbe multe„   
„Talk is silver, silence is golden„
Vorba-i de argint tăcerea-i de aur.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu