marți, 22 noiembrie 2011

SECRETUL PUTERII, ATINGEREA PERSONALĂ DE DOMNUL ISUS. Marcu 5-30.

Deși mulți s-au atins de Domnul Isus, numai femeia care a făcut aceasta cu credință a fost vindecată.

În vorbirea Domnului Isus nimic nu era banal, totul era calculat. Ucenicii pentru care toate acestea deveniseră banale, atunci când Domnul întreabă cine s-a atins de dânsul căci simțise că o putere a ieșit din Dânsul și a intrat în acea persoană, au răspuns ironic, de ce mai întreabă când așa de mulți se atinseseră de Dânsul.

„Rămâneți în cetate până veți fi îmbrăcați cu putere de sus„ Fapte 1. Înainte de a pleca în misiune cei 70 de Ucenici, Domnul le-a dat putere și autoritate. Fiii lui Sceva aveau doar iluzia puterii, dar nu erau recunoscuți în lumea demonilor, de aceea demonii s-au răzbunat pe ei. Demonii din Gadareni I-au spus Domnului Isus: „Te știm cine ești„.

Puterea care vine din atingerea cu credință de persoana Domnului Isus, este vindecătoare, biruitoare și plină de autoritate, și cu toate că în alte împrejurări El le spunea celor vindecați să nu spună la nimeni despre minunile pe care le făcea, Domnul Isus de data aceasta vrând să ne dea o lecție despre adevărata putere, a vrut ca minunea vindecării femeii să devină publică, deoarece știa că mulți cred că puterea stă în vorbe, în timp ce realitatea este că ea stă în fapte.


Cei doi ucenici în drumul lor spre Emaus fără a ști cu cine vorbesc, în Luca 24-19, î-L numesc pe Domnul Isus ca fiind un prooroc „puternic în fapte și cuvinte„. „El vorbea ca unul care avea putere„. Au plecat și atunci și mai pleacă și acum oameni fără autoritate fără a fi trimeși, fără a fi îmbrăcați cu putere de sus.
Ei spun că le ardea inima când le vorbea din Scripturi.

Prorocul Oseea în cap. 7 ne spune că inima oamenilor arde pentru plăceri ca un cuptor aprins, iar în versetul 8 spune despre Efraim că niște străini îi mănâncă puterea, fără să-și dea seama, îi apucă bătrânețea, și ei nu-și dau seama. Toți avem un punct vulnerabil, adică un robinet prin care ne pierdem puterea și marea întrebare este cine sunt acești străini, care furându-ne puterea, ne fac să îmbătrânim fără a ne da seama.

A doua lege a termodinamicii, definește această pierdere a puterii, Entropie, adică scăderea energiei disponibile, prin creșterea energiei consumate.

Spurgeon spunea că cele mai frumoase vorbe nu satură nici o pisică. Societatea umană și o parte din pretinșii creștini au orice, în afara puterii autentice.

Doi zei au pus stăpânire pe această lume, materialismul și sexualitatea, zei pe care numai puterea ce vine din atingerea cu credință a Domnului Isus, ne poate ajuta să-i învingem.
Evanghelia, spunea Pavel Romanilor în capitolul întâi și ne spune și nouă, este puterea lui Dumnezeu pentru mântuirea oamenilor, de sub stăpânirea Diavolului.

Eram în New-York după două luni de călătorii prin toată America foarte obosit, și am deschis Biblia să găsesc un leac, și mi se deschide la psamul 68-20 unde scrie: „Dumnezeul tău te-a făcut puternic„. Pe loc am primit ce căutam, Domnul m-a atins. „Pot totul în Hristos care mă întărește„.


„Dumnezeiasca Lui putere ne-a dăruit tot„ Tot ce ne lipsește am pierdut noi.

Un comentariu: