miercuri, 23 noiembrie 2011

DARUL LEMNELOR Neemia 13-31.

După rânduiala din Deuteronom 6 jertfa necurmată a focului de pe altar avea nevoie de o mare cantitate de lemne, focul nu trebuia să se stingă niciodată zi și noapte.

Expresia de mai sus „darul lemnelor„ a fost introdusă în Biblie de Neemia, care după rezidirea celui de al doielea templu, la Ierusalim a instituit această rânduială ca fiecare familie anual să aducă o cantitate de lemne, pentru întreținerea focului sacru.

Dacă tot ce s-a scris s-a scris pentru învățătura noastră, înseamnă că și darul lemnelor vrea să ne spună ceva. Biblia vorbește despre cel puțin 3 focuri ce trebuie întreținute nu cu vorbe ci cu jertfe.

Problema lemnelor atât în Sinai cât și la Ierusalim, ca unul care am fost în ambele locuri, este foarte dificilă, dar focul trbuia întreținut. Acum lemnul a fost înlocuit fie cu energia solară, electrică, cu cărbune sau energia atomică. Dar din punct de vedere spiritual, focul Duhului Sfânt al iubirii și al rugăciunii, are nevoie de noi. ce trebuie să fim aduș ca jertfă vie, pe altarul lui Dumnezeu.

Omul arde pentru foarte multe lucruri, dar numai pentru ce trebuie să ardă, nu arde. Sora Minciu din București spune despre unii copii ai săi care nu primiseră pe Domnul, că a născut copii care nu sunt decât bușteni de lemn pentru iad. Dacă nu arde inima ca a celor doi în drumul lor dela Ierusalim la Emaus Luca 23-32, când vorbea Domnul, atunci va arde când va fi pre târziu. Aceasta este deosebirea dintre lemnele de altădată și cele de astădată. „Pentru îndurarea lui Dumnezeu, aduceți trupurile voastre ca o jertfă vie„ Romani 12-1.

Avem înaintea noastră un nor de martori care au ars și la propriu și la figurat, pentru cele trei focuri relatate mai sus pe altarul lui Dumnezeu împreună cu Fiul Său.

Ultimul verset respectiv 31 din Nemia 13 traducerea Cornelescu, are ca trimitere capitolul 30, versetul 34 al aceleiași cărți, ce trebuie corectat cu capitolul 10 referitor la darul lemnelor, cartea neavând decât 13 capitole.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu