joi, 24 noiembrie 2011

EFRAIM ȘI MANASE RODIRE ȘI UITARE. Geneza 48: 1 - 22

Inversarea binecuvântărilor date de bătrânul Iacov celor doi fii ai lui Iosif, născuți în Egipt, punând astfel pe Efraim înantea lui Manase, care era primul născut, a fost considerată de tatăl lor Iosif o eroare datorată bătrâneții sale de 147 de ani, pe care a încercat să o corecteze, dar dimpotrivă, eroarea nu o făcea cel bătrân ci tânărul Iosif.

Cel puțin trei lucruri trebuie să reținem din această împrejurare:

1 Lucrurile dintâi sunt făcute să treacă, Apoc. 21-1, și nu se va mai găsi loc pentru ele.
Cerul pământul și toate din aceste locuri trebuie să treacă. Primul Adam, prima Evă, întâia naștere, primul templu, etc.

2 Dumnezeu nu binecuvintează uitarea care se numește Manase ci rodirea care se numește Efraim. „Nu uita niciuna din binefacerile Domnului„ Ps. 103, „V-am rânduit să aduceși roadă„ Ioan 15.

3 La o distanță de peste trei milenii, când Biblia nu era încă scrisă, Septuaginta fiind comandată de Alexandru Macedon pentru Biblioteca din Alexandria, Oseia 13-15 știa numele lui Efraim când a scris versetul „Oricât de roditor va fi Efraim, și peste el va veni vântul de răsărit„ şi anume Haldeenii.

Același Duh care a inspirat pe Iacov a inspirat și pe Oseia.
Această carte, Biblia, este contemporana tuturor generațiilor de oameni, trecute, prezente și viitoare, prin caracterul său profetic.

4 comentarii:

  1. Sa fie calea bisericii mele deschisa la ortodoxi 1980-vesnic sa luam drepturile BOIA Hirotonii SF PETRU si PAVEL dDaruri ROHIA si VLADIMIRESTI, si hirotonia SF Filofteia sa aiba oamenii seria mea genetica partidul AUR TABLA si BIBLIA MEA Eterna[unde] vesnic.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa se implineasca toate cererile noastre sa avem credinta unitate in cuvinte sa avem secretul nostru de cuvinte fapte toti vesnic.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa fie FAPTELE ATP Nica tot ORD.ROZA ROZ in TRIOD BOIA penticostal de 7/10/13 nota BENE 1500-etern si vesnic.

    RăspundețiȘtergere