luni, 21 noiembrie 2011

MENEL MENEL TEKEL FARES sau MENE MENE TECHEL UPHFARSIN. Numărat numărat cântărit și împărțit Dan 5-25

În lumea noastră tridimensională Dumnezeu a stabilit prin cele trei cuvinte de mai sus trei lucruri fundamentale: numărare, cântărie și împărțire.

Deși adunarea este cea mai ușoară operațiune aritmetică până acum nu am întâlnit nici un creștin care să știe exact câte zile are, cu toate că aproape zilnic ne rugăm
„învață-ne să ne numărăm bine zilele, ca să căpătăm o inimă înțeleaptă„ Ps. 90-12.
Este în acest psalm,
ne spune Moise, o relație strânsă între a ști adunarea, prima operațiune aritmetică, și înțelepciune.

Ce grav este să trăiești zeci de ani pe pământ și să mori fără a știi câte zile ai, mai ales să mai fii și profesor de matematică sau teolog. Dacă în tematica ultimului examen va fi și această întrebare, ce vom face?.

Același împărat căruia i s-au numărat și terminat zilele, a fost cântărit în cântarul lui Dumnezeu, și găsit ușor. Nu faptele bune sau rele au fost cântărite, cum greșit spun unele religii, căci nu prin fapte suntem mântuiți, ci omul este cântărit altfel. Desigur Biblia nu se referă la greutatea biologică ci la cea spirituală, adică la ce am făcut noi pentru alții, câți oameni am adus la Domnul Isus.

Naum spune acelaș lucru despre Asur. 1-14. „Îți voi pregăti mormântul căci te-ai aflat prea ușor„. Cei găsiți ușori niciodată nu-și împlinesc numărul de zile pe pământ.
Pomul și omul neroditor ne spune Domnul Isus, nu este lăsat să facă numai umbră pământului.

În final după moarte totul se împarte, iar cel ce toată viața nu a dat nimic, nu va avea nimic. Dacă din punct de vedere material nu am avut ce da, cel puțin să dăm ce avem: o vorbă bună, un zâmbet, un surâs, chiar dacă avem riduri pe obraz acum, acolo cândva au fost surâsuri.

„Un om este singur - singurel, n-are nici fiu, nici frate și totuși munca lui n-are sfârșit, ochii nu i se satură de bogății și nu se gândește „pentru cine muncesc eu și-mi lipsesc sufletul de plăceri„?. Și acesta este o deșertăciune și un lucru rău. Ecl. 4-8

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu