miercuri, 7 noiembrie 2012

... Țara cea minunată. (Daniel 8:9)

Daniel in groapa cu lei...

     
       Țara despre care prorocul Ieremia spunea că este o podoabă între podoabele neamurilor este țara lui Israel. (Ieremia 3:19)
       Dar, pentru aceeași țară, prorocul Daniel introduce în limajul biblic un nou cuvânt și anume țara cea minunată și numai în cartea sa acest cuvânt este folosit de 4 ori.
       În vedeniile sale Daniel, singurul om de pe această planetă înzestrat cu lumini dumnezeiești, a prevăzut matematic toate evenimentele viitoare.
       Țapul despre care se vorbește în capitolul 8 este Alexandru Macedon care, în anul 330 BC, a cucerit toată lumea antică și, neavând copii, după moartea sa, imperiul său a fost împărțit între cei 4 generali ai săi, reprezentați prin cele 4 coarne din mijlocul cărora crește un corn mic, care-l reprezintă pe antihrist ce se va îndrepta să lupte     înspre miazăzi, răsărit și spre țara cea minunată. Astfel apare în Biblie această expresie.
       Daniel de la vâsta de 16 ani nu a mai văzut această țară, fiind exilat în Babilon, locul unde împăratul Nebucadnețar l-a numit ca pe fiul său Beltșațar ce se numea Belșațar, punându-i în plus litera t, dar toată viața sa a avut fereastra deschisă spre țara sa cea minunată din apus - Israelul.
       Împlinea porunca predecesorului său, prorocul Ieremia, care a spus că: „Ierusalimul să fie în inima voastră”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu