luni, 5 noiembrie 2012

Deslegarea femeii gârbove. (Luca 13)



Dacă vom fi atenți la toate lucrările Domnului Isus, totdeauna vom constata că ne surprinde prin optica Sa.
Orice privitor de atunci sau de astăzi, văzând o femeie în vârstă, cocoșată sau gârbovă, consideră totul ca fiind foarte natural, fără a atrage atenția nimănui - fapt întâlnit la tot pasul. Aceasta este deosebirea fundamentală între optica Domnului și optica omului și anume: Domnul vede ce se află dincolo de aparențe.
Totul a devenit natural. Am observat în limbajul oamenilor că în orice frază au introdus ca o conjuncție cuvântul „dracu. Ce d... faci? Ce d... spui? Ce d... gândești etc. A bea, a fuma, a înjura – acum par toate foarte natural. A introduce în limbajul cotidian înjurături în care sunt introduse organe bărbătești sau femeiești a devenit ca ceva normal.
Un bătrân cu părul alb mergea pe străzile  Londrei și trei tineri, ca să râdă de dânsul, i-au zis pe rând plecăciune Avrame, Isac și Iacov, dar bătrânul înțelept le-a răspuns:   nu sunt nici Avram, nici Isac și nici Iacov, ci sunt Saul, fiul lui Chis care a plecat să caute cei trei măgari pierduți și acum i-am găsit.
Într-o lume unde este natural să treci fără respect pe lângă un bolnav sau pe lângă un bătrân, Domnul Isus ne surprinde prin sensibilitatea Sa față de tot ce întâlnea.
A distinge între ce este bine sau rău, între ceea ce este  natural sau supranatural între legăturile demonice sau omenești - este numai lucrarea Duhului Sfânt.
Cea mai importantă lecție de viață pe care vrea Domnul Isus să ne-o dea, în această împrejurare, este de a vedea dincolo de ceea ce nouă ni se pare a fi natural, realitatea. Nici un medic specialist nu ar fi putut vedea o altă cauză, privind o femeie gârbovă ca aceea, decât boala sau bătrânețea.
Avem nevoie de această capacitate spirituală de a vedea, în toate, realitatea care se află dincolo de aparențe.
De 18 ani femeia era legată de satan (și consider că și dânsa la fel gândea, că e vorba de o boală sau bătrânețe), mergând până acolo diavolul de a-și convinge victimele că nu poate fi altfel, resemnându-ne fiecare cu lanțurile sclaviei. Poate femeia o fi fost la un medic, poate va fi făcut ceva spre vindecarea ei, dar în zadar.
Trebuie să ne oprim neapărat, fiind vorba și de noi nu numai de femeia gârbovă, pentru a vedea ce este normal și ce este diabolic în viața noastră personală pentru a evita ieftina consolare în lanțurile sclaviei - poate legăturile noastre diabolice nu sunt vizibile, ca la femeia gârbovă.
       În Isaia 58:6 ni se spune că nu putem nici să postim, nici să ne rugăm, dacă nu deslegăm lanțurile răutății și nu deznodăm legăturile robiei.
       Nodurile sclaviei - așa sunt numite legăturile invizibile cu care ne leagă fedeleş diavolul. Corie Ten Bon, o misionară, a descoperit la o tânără care fusese la o vrăjitoare că-i dădu-se o bijuterie înăuntrul căreia se găsea ceva, un obiect, prin care fata era legată pe viață cu diavolul. Legăturile cele mai frecvente sunt pasiunile și patimile ascunse, iar unele blesteme pot fi moștenite şi nu pot fi detectate decât la o întâlnire personală cu Domnul Isus.
       Am fost în Gadar, pe malul răsăritean al mării Galileei, unde și acum se știe despre îndrăcitul de odinioară care,  dacă nu se întâlnea personal cu Domnul Isus, legătura legiunii demonilor nu putea fi ruptă.
       Există doctrini ale eliberărilor, dar Eliberator este unul singur – Domnul Isus!
       Un copil pe când dormea în câmp, mirosind a lapte, a atras un șarpe care a intrat repede în stomacul lui. Copilul a stat câteva luni cu șarpele în stomac până când a îceput să aibă dureri; i s-a făcut o radiografie, iar apoi a fost supus unei operaţii pentru scoaterea șarpelui.
       Nu trebuie să neglijăm controlul legăturilor diabolice cu care ne-am obișnuit, nu de 18 ani, ci poate de zeci de ani care ne torturează fie prin anumite suferințe, fie prin anumite circumstanțe pe care nu le mai putem controla, tineri sau bătrâni. Un mare proroc care a vorbit mult cu Dumnezeu și care a făcut minuni până-n ziua morți, a avut o legătură ascunsă datorită căreia l-a omorât un leu. (1 Împărați 14).
       La ora actuală internetul creează legături fatale, mai ales în rândul internetului, chiar printre creștini, lucru ce a ajuns să pară ceva foarte normal.
       Fără excepție toți trebuie să ne cercetăm pentru a vedea ce legături diabolice, ascunse, mai putem avea pe care încă nu le-am depistat deoarece încă nu am avut o întâlnire personală și adevărată cu Domnul Isus Hristos, Cristalul care descompune lumina.
       Avem ca model în Biblie pe Daniel despre care nevasta lui Belșațar spunea că are în el lumini, duhul Dumnezeilor sfinți, pricepere și înțelepciune Dumnezeiască, tâlmăcește visele, desleagă lucrurile încâlcite. Acest cuvânt este un regionalim oltenesc și cum marele Cornelescu, traducătorul Bibliei este oltean, a folosit asemenea cuvinte de mare folos pentru noi care mai putem avea unele legături ce par a fi foarte naturale, dar și foarte periculoase, legături care rămân asemenea unor noduri nedescâlcite.
       Un proverb spune aşa: „Prieteniile rele strică obiceiurile bune”. Sânt persoane care nu mai vin la adunare, mulțumindu-se numai cu televizorul – iată încă o legătură periculoasă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu