sâmbătă, 10 noiembrie 2012

Purtaţi-vă cu bunătate şi îndurare unul faţă de altul. (Zaharia 7:9)



     „Ceea ce face farmecul unui om este bunătatea lui;” (Proverbe 19:22)
     „Să nu te părăsească bunătatea și credincișia...” (Proverbe 3:3)
       Comportamentul nostru față de semeni reflectă starea noastră față de Dumnezeu.
       „Cine pe sărac ajută pe Dumnezeu împrumută” ne spune Solomon în pildele sale. Noi trebuie să reflectăm ce ni se oferă asemenea lunii care este frumoasă numai pentru că ea reflectă ce primește – ea, în sine, nu are absolut nimic frumos sau bun, dar lumina pe care o primește o dă mai departe.
       Dumnezeu ne-a tratat cu bunătate și îndurare și nu ne pretinde decât ce ne-a dat. Cel ce datora 10000 de galbeni a fost iertat deoarece nu avea cu ce plăti datoria, dar cel ce a fost tratat cu bunătate și îndurare a tratat pe datornicul său cu răutate și judecată, iar acest comportament a fost pedepsit pe loc.
       În tot universul lui Dumnezeu guvernează o lege şi anume legea dreptății, legea care este temelia scaunului Său și care, mai curând sau mai târziu, va triumfa.
       Un cetățean din judeţul Gorj, pe nume Țundrea, a executat 12 ani de închisoare pentru o crimă ce nu o săvârșise. După o perioadă de timp, criminalul adevărat și-a recunoscut fapta şi a fost pedepsit ca atare, iar procurorul care a instrumentat cazul a fost cercetat la rândul său.
       Toți cei care au beneficiat de bunătatea și îndurarea lui Dumnezeu vor fi judecați dacă nu o reflectă şi altora.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu