sâmbătă, 1 septembrie 2012

Premiul


                      Am învățat astăzi un lucru foarte important de a nu vedea numai in mod negativ tineretul. Am fost în Ohio, un stat impresionant de evlavios. Acolo a avut loc un concurs de alergări. Primele două fete care erau concurente erau aplaudate, dar deodată, a doua a avut un șoc a căzut dar și aici am văzut frumusețea caracterului crestin admirată de tot globul.
Cea care conducea competiția, adică prima concurentă, a preferat să piardă locul numărul unu, oprindu-se să o ridice pe cea căzută, pe care a luat-o în spate și au ajuns împreună la linia de sosire.
            Rămâne în istorie ca model de compasiune și exemplu pentru cei ce calcă peste cadavre cat și pentru acei creștini vcare cred că vor ajunge singuri în cer.
Toată valoarea premiului și a gloriei ce i-ar fi oferit ajungerea singură la linia de sosire ar fi fost anulată, mai ales că nu era obligată de normele concursului să se oprească.
            Juriul pe drept a considerat-o câștigătoare, dar marele câștig a fost că lumea întreagă a văzut că se poate trăi demn și într-o lume nedemnă, dar pe care Dumnezeu o iubește atât de mult așa cum este ea.
  

Un comentariu: