marți, 25 septembrie 2012

Drumul inimii. (Iov 31:7)

       În cea mai veche carte a Bibliei avem o lecție veşinic nouă și anume că inima nu trebuie să fie dirijată de ochi, ci de Creatorul ei. Biologic vorbind, ambele sânt două organe vitale ale organismului, însă biblic acest cuvânt nu se referă niciodată la organul respectiv, ci la centrul spiritual al rațiunii și al gândirii umane.
       Când medicul Sud African Barnard, a făcut primul transplant de inimă de pe această planetă, acum circa 40 de ani, am urmărit să văd dacă noua inimă a adus vreo schimbare în comportamentul pacientului, care a fost prezentat la televizor, dar nu s-a schimbat nimic. Când Domnul ne spune: „Fiule, dă-Mi inima ta! se referă la spiritul și sufletul nostru.
       Când Samaria este asediată de sirieni, Elisei se roagă pentru Ghehazi care nu era orb, zicând: „Doamne , deschide-i ochii ca să vadă.. și a văzut, dar a văzut ceva cu totul diferit de ceea ce văzuse înainte.
       Când inima este condusă de un ochi firesc, aceasta nu poate ajunge decât la dezastru!
Iov, atunci când nu era scrisă nici o carte a Bibliei, a împlinit tot ce dorea Dumnezeu de la om.
       Samson este omul a cărui inimă a urmat numai drumul ochilor, dar a pierdut amândoi ochii pentru ca inima lui să nu mai fie înșelată de aparenta sa fericire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu