sâmbătă, 1 septembrie 2012

Aduc roadă în răbdare. Luca 8-15       „După ce aud cuvântul îl țin într-o inimă bună și curată și aduc roadă în răbdare    Numai Luca menționează acest important cuvânt ca ne desleagă secretul roadelor din viața copiilor lui Dumnezeu.

        Domnul Isus merge mai departe și leagă chiar mântuirea de răbdare.
M-am uitat cât de mult rabdă un cal, așteptând sub un soare infernal, pe birjarul său din cârciumă și tot el este bătut cu multe bice, nu birjarul bețiv.

     Am avut in copilarie niște boi foarte cuminți și odata, am încărcat carul cu fân departe unde aveam locul. Apoi, eu și fratele meu am adormit sus în car pe fân dar boii au traversat tot orașul Tg-Jiu, au trecut peste podul lung al Jiului unde toți boii, caii si celelate animale impinse de vointa stapanului lor sa treaca se speriau de arcadele inalte ale podului, insa boii au trecut mai departe si au intrat pe poarta casei noastre din Bălești care era deschisă, iar dimineața când ne-am trezit ei dormeau în jug și noi pe fân. Ce lecție de răbdare am luat de la aceste animale, care se puteau răzbuna atunci, prin nesupunere, din cauza că nici măcar nu au fost dejugați.

     Suntem bonavi  pentru că nu am învățat răbdarea de la Domnul Isus și de la martiri, ai noștri înaintași.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu