duminică, 26 mai 2013

Terapia Gerson - sau cura verificata pentru cancer, explicată pe scurt de Cipri Kaiser

a

În urma vizionarii documentarului Beautiful Truth in anul 2010 m-am hotarat sa caut mai multe informatii privind terapia Gerson. La câteva saptamani am mai gasit un documentar care avea ca te numai terapia Gerson numit Gerson Miracle documentar care m-a determinat sa-mi iau urmatoarele carti A Cancer Therapy - Results of Fifty Cases, Censured for Curing Cancer, Gerson Therapy Handbook, Healing Colon Liver and Pancreas Cancer - The Gerson Way, Healing the Hopeless, The Gerson Therapy, The Little Juicing Book, The Little Enema Book toate acestea apartinand institului Gerson si in plus Gerson for those dying of cancer de VANCE FERRELL. Ultimul documentar aparut referitor la aceasta terapie s-a lansat la finalul anului 2010 cu numele Dying to have known si acesta ne clarifica foarte mult de ce companiile farmaceuitice nu au nici un interes pentru a oferii celor bolnavi de cancer, HIV, diabet s.a.m.d. o cură ci doar o ameliorare temporară sau o vindecare a simptomei si nicidecum a bolii. Terapia Gerson nu este o terapie doar pt bonavii de cancer, ci o terapie prin care i se da organismului puterea de refacere. Terapia Gerson vindeca hepatita A, B,C,D,E, scleroza in placi, atacurile cerebrale, boli de inima, boli circulatorii, probleme ale gladelor(tiroida, suprarenale, corticorenale,pitulara...), rezolva problema diabetului prin refacerea functiei pancreasului, rezolva problemele cu fierea si dreneaza in mod natural fierea, artritele, si osteoporoze si lista poate continua.

Desigur ca dupa toate acestea am avut foarte multe intrebari, si seminariile doamnei CharloteGersom-au ajutat sa gasesc raspunsuri.

Videcarea se poate obtine prin 2 mijloace: detoxifiere si refacere a organismului si a intregului sistem imunitar lucru care reda organismului abilitatea de a lupta in mod natural impotriva boli asa cum Dumnezeu a
lasat inca de la inceput.

Detoxifierea este foarte importanta si de aceea trebuiesc observate sursele de toxine cu care ne confruntam. Incepand cu toti compusii chimici de curatare pe care ii avem in casa, substante da improspatare a aerului, spray-uri, parfumuri, deodarante, clorul, inalbitorii, chimicale de curatat covoare, gazele arse, covoarele noi sunt foarte toxice, vopsele proaspete, otavuri pt insecte , sprayuri de tantari etc sau magazilele cu textile
sau cu miros puternic chimic artificial trebuiesc evitate in timpul terapiei.

Nu se vor folosii rujuri ,crème de corp, maini sau fata. Corpul se detoxifica prin mai multe metode iar transpiratia este unul dintre ele. Folosind antiperspirante se blocheaza eliminarea chimicalelor si forteaza reintoarcerea lor in sistemul sanguin. Daca corpul are toxinele eliminate, transpiratia nu ar trebui sa aiba miros
neplacut. Este dovedit faptul ca aparitia cancerelor de sani la femei este legata de flolosirea antiperspirantelor.

Pasta de dinti cu flor trebuie evitata in tratament.  Fluorul   este    foarte  toxic  si  nociv.

 Terapi       n   ar nici   o   eficienta si nu poate ajuta pacientii care consuma alcol sau fumeaza.

Oxigenarea-este foarte importanta pt organism. Este metoda prin care organismul lupa cu microbii. Majoritatea bacteriilor sunt anaerobe si nu pot traii in prezenta oxigenului. Tumorile si cancerele nu pot traii in prezenta oxigenului.

Ozonul O3 este foarte important pt ca omoara tumorile si celulele canceroase.




Peroxidul(apa oxigenata)H2O2 este buna si indicata in cazurile de cancer-

Peroxidul 35% grad alimentar foate fi folosita pt uz intern. Peroxidul 3% care se gaseste la farmacie nu poate fi folosit pt uz intern pt. ca acesta contine compusi chimici pt conservare care nu pot fi ingerati. Peroxidul 35% cu grad alimentar trebuie redus de la 35% la 3% sau 1% pt terapia cu apa oxigenata.Pt detalii pot pune la dispozitie tabelele necesare pentru tatamentul cu apa oxigenata.!!!a nu se incerca sa se bea peroxide.Acesta se face dupa
retetele prezentate la farmaciile  avizate.

Stresul-Daca ficatul lucreaza bine stresul nu ar trebui sa afecteze starea de sanatate.Stresul afecteaza balanta chimica a organismului. Afecteaza secretia de adrenalaina si ca atare functiile organismului. Daca stresul ne afecteaza inseamna ca ficatul nu mai face fata cu toxinele. Este o nebunie noua terorie ca stresul produce cancer sau boli. Se credea pana in 90 ca stresul produce ulcerul si acum stim cu toti ca ulcerul este produs de  o bacterie(heliobacter pilori).Organismul sanatos poate sa administreze orice fel de stres fara sa colapseze daca corpul este sanatos si detoxifiat.Un om care lucreaza intr-un mediu cu stres nu se imbolnaveste din cauza stresului ci din cu totul alte motive.Persoanele care lucreaza intr-un loc cu stres si care necesita atentie maxima in general uita sa manance la timp sau ingora mesele principale si toata alimentatia lor zilnica se rezuma la  un snaks,un sanwich o cafea , si apa este de asemena ignorata ducand la deshidratare si infomerare nutritiva a organismului care pe o durata lunga de timp produce diferite deficient in starea de sanatate.Majoritatea oamenilor nu nu pot in timpul zilei mearga acasa sa manance sanatos ajung acasa tarziu, mananca prea tarziu si
prea gras si toate acestea creaza imbalante chimice care streseaza sanatatea organismului.

Alcolul-Produce deteriorarea ficatului chiar si cand este consumat ocazional si in cantitati mici.Chiar si un singur pahar de vin este o toxina pentru ficat. Vinul rosul este un antioxidant, dar avem atatia antioxidanti in fructe si legume incat singurul argument pozitiv pro vin rosu pica din start.Senzatia de ameteala si amortire apare datorita lipsei de oxygen din creier survenita in urma alcolului . Alcolul trebuie sa fie oxidat in zahar si pt aceasta e nevoie de enzime. Ca urmare ficatul devine saracit de enzime si in dimineata urmatoare se vad
repercursiunile oravirii datorita distrugerii enzimelor din ficat.

Fumatul este interzis-Terapia nu se poate face la cei care fumeaza pt ca fumul de tigara este extram de toxic si afecteaza grav ficatul.Creeaza un distrugere si un dezechilibru major in organism.

Orice pacient care este dependent de tigari va scapa de aceasta dependenta dupa primele 3 zile de terapie Gerson. Niacinul(nicotinic acid) numit si vitamin B3-fortaza deschiderea capilarelor si da aproape aceeasi senzatie de reinviorare pe care o da nicotina la fumatori si asta Ii ajuta in procesul de debarasare de aceasta dependenta.

Medicamente interzise-valium, si orice antidepresiv.Multi oameni devin dependenti de antidepresive si
morfina si acesta este un lucru benefic pentru companiile farmaceutice care produc bani de pe urma oamenilor dependent de produsele lor.

Mesele grase- globule rosii care sunt responsabile de transportul oxigenului catre celulele corpului. In mod normal trebuie sa fie rasfirate si sa calatoreasca liber prin capilare. Este dovedit si observant microscopic faptul ca dupa o masa grasa globulele rosii se ingramadesc in ciorchini sau se suprapun asemeni unor monede lucru care impiedica oxigenarea suficienta si de asemenea deplasarea prin capilare. De aceea dupa o masa survine senzatia de oboseala din lipsa de oxigenare normala. Mereu apare aceasta senzatie daca mancam hamburger,cremvusti, carnati, carne, branza, lapte gras, smantana, inghetata, unt , margarina ,uleiuri, alune
etc.

Elementele importante ala terapiei
1.APA-nu se bea apa deloc(13 pahare de 200ml+2 supe pe zi+ clismecu cafea sunt mai mult decat suficiente pentru hidratare). Apa va face gaze in contact cu sucul Gerson. Daca pacientii se trezesc noaptea insetati se foloseste ceai de menta pt ca nu produce gaze ,dureri digestive si mai mult stimuleaza digetia.

-apa pt clisma, ceai si dus -nu trebuie sa fie apa clorinata sau cu fluor. Sa nu se faca baie in apa clorinata sau in piscine cu clor. De asemenea daca apa de la dus e cu clor se vor face dusuri scurte pe perioada tratamentului. De preferat e apa de la fantana sau distilatasi nu din sisteme tratate. Apa clorinata si cu fluor afecteaza tiroida care daca are nivel scazut sau ridicat(tiroidal) va afecta sistemul inumitar. Cu tiroidism scazut nu se vor arde grasimile si vor produce depuneri arteriale si arteroscleroza si de asemenea scade imunitatea si faciliteaza aparitia de cancere.

-apa cu clor-se poate curate prin fitre cu osmoza inversa

-apa fluoridata nu se poate curate prin filter doar prin distilare.

2.GRASIMILE-ULEIURILE- sunt interzise complet
-un pacient care are cancer nu poate tolera nici un fel de grasime sau ulei sau proteine animale

Flax oil(ulei de in)-Singura grasime permisa este uleiul de in preset la rece,organic(biologic) sigilat fara oxygen si ambalat in sticle de culoare inchisa sa nu se oxideze iar dupa ce se incepe o sticla se pastreaza la rece(frigider)

Nu este voie ca uleiul de in sa fie incalzit.Nu e voie sa se gateasca cu el pt ca prin incalzire se transforma in ulei toxic. Nu e bine sa fie in capsule sub forma de medicamente ci doar sticle inchise la culoare.Durata de pastrare la frigider dupa deschidere este de maxim 3 saptamani.La congelator se poate pastra pana la 6 luni.

Pacientii cu cancer nu au voie sa manance flax seed(seminte de in)pt ca sunt bogate in proteine in schimb pot si este recomandat consumul de ulei de in preset la rece care adduce aportul necesar de acizi grasi pe perioada tratamentului.

3.MANCARI   ORGANICE(BIOLOGICE) nu te poti vindeca cu vegetale intoxicate chimic si nebiologice.

Pamantul organic-are au nutrientii necesari si mineralele necesari. Pt gradinarit  este necesar2-3 inch de praf de granit care se poate obtine gratuit de la cei ce prelucreaza pietre de granit , cruci de granit la morminte etc. Cenusa vulcanica are minerale necesare agriculturii.                                                                           A nu se folosii balega de gaini ca ingrasamant pt ca este foarte toxica.

Plantele-plantele crescute pe pamanturi fertilizate cu chimicale sau stopite cu fungicide trebuiesc evitate complect. Acestea nu sunt adecvate terapiei Gerson chiar daca sunt curatate de coaja sau spalate bine. Aceste plante sunt lipsitre de nutrienti si sunt unflate cu apa datorita azotatilor care le fac sa creasca repede fara sa-si mai ia din pamant nutrientii necesari. Pamanturile pe care se face o agricultura intensiva sunt saracacite de nutrienti.

Mancarile gatite-Trebuiesc evitate, proteinele gatite incalzite pentru ca produc dereglari celulare(experimentul cu cele 10 pisici hranite cu row si gatit si repercursiunile pe generatiile urmatoare).

-a nu se folosii fructe si legume congelate. Structura celulara e afectata prin inghetare si explodare celulara. Mai bine e sa pastram legume si fruncte prin uscare la joasa temperatura decat prin inghetare.

-13 pahare de Gerson suc reprezinta echivalentul a 13 lb de vegetale mancate zilnic.

-avocado e interzis pt ca e bogat in uleiuri si in grasimi.

-Ananasul si fructele de padure pot creea problem dar daca pot fi tolerate se pot consuma.

-castravetii sunt interzisi-pt ca creeaza problem in combinatie cu sucul si sunt greu de digerat in combinatie cu sucul gerson.

-mazarea,soia si fasolea au inhibitori de enzyme si de aceea si produc gaze pt ca inhiba enzimele digestive.Sunt bogate in proteine dar nu in felul bun de protein , avand prea multa arginine si scazute in licin.Ai voie doar
pastai verzi nu fasole , mazare, soia boabe uscate.

-a nu se manca alfa alfa germeni, si e bine sa se evite germenii atata timp cat nu sunt studii suficiente, pt ca germenii nu au aminoacizii complecti si contin alcanovenin care e toxic,tocmai pt a fi protejati de naturasi nu fi consumati de vietuitoare premature.nici animalele nu le mananca.

-sucul din iarba verde de grau creeaza uneori probleme digestive si oricum sucul verde gerson e mai multe decat poate face sucu de iarba de grau.

3.PROTEINELE-proteinele animale sunt complet interzise.

De unde luam proteinele.Toate animalele au nevoie de proteine. Intrebarea e de unde vaca isi ia proteinele necesare? Din iarba, normal!

Sucul de morcovi e foarte bogat in proteine. Copii au nevoie de cele mai multe proteine pt ca in primul an cresc foarte repede triplandu-si greutatea.Toate proteinele le iau din din laptele de mama care are 1.8% proteine iar sucu de morcovi are 1.4%proteine si cartoful copt 1.8%.                                                                                                  Cu sucul de morcovi ai 14 grame de protein vegetale pe zi, usor digerabile fata de cele animale.

Persoanele cu cancer se confrunta cu inabilitatea de a procesa normal proteinele. Daca cineva sfatuieste pacientii de cancer sa manance carne fiarta pt proteine , pacientul nu face altceva decat sa hraneasca cancerul.Unii recomanda carnea de pasare ca fiind mai usoara.Este cunoscut faptul ca aceasta careen alba de fapt e mult mai toxica decat carnea rosie.

Dupa 6 saptani de tratament se poate consuma proteine de provenienta animala in produse nesarate, si lapte numai degresat sau branza de vaca numai daca este degresata si nesarata.

-orezeul si cerealele-sunt inhibitori de enzyme,si de asemenea sunt grele la digestive.

-painea e aceptata doar painea de secara, maxim 1 felie jumatate pe zi numai daca este integral si nesarata si cu putina drojdie. Este interzisa paine de grau.

-cuptorul cu microunde schimba structura moleculara a proteinelor si face mancarea greu asimilabila.

4.CODIMENTE-scortisoara, piper, poprica, busuioc, oregano si multe altele sunt interzise din cauza ca au continut de acizi aromatici care interfereaza cu procesul de vindecare.

- e 8 ori pe zi din ora in ora stors proaspat si se consuma imediat ce a fost stors. Sunt necesari aproximativ 4 morcovi si un mar pt 1 pahar            (240 ml suc).Cantitatea de suc care
iasa din morcov ar trebui sa fie egala cu cea de mar,daca merele nu sunt zemoase se pot pune 2.La fel cu
morcovii daca sunt uscati se pot pune mai multi.Trebuie sa fie filtrate de pulpa pt a putea creste cantitatea ingerata. Daca totusi doriti unul pe zi cu pulpa e ok, insa restul trebuie strecurate de pulpa si fibre.Merele sa nu fie mucegaite sau lovite trebuiesc complet indepartate loviturile sau coceanul mucegait

6.SUCUL VERDE se poate face numai din urmatoarele verdeturi biologice.

Sucul verde se compune din 1 mar amestecat cu una sau mai multe din urmatoarele:

1)Lettuce(preferably Cos, escarole, batavia)[Frunze salata(importanta)], 2)Beetroot TOPS[Frunze sfecla],
3)Swiss Chard, 4)Endives, 5)Escarole,6) Green pepper1/4 of a small one,7) 2-3 Red cabbage leaves ,
8)Romaines,9) Watercress ¼ bunch

Daca nu sunt disponibile unele din ele se poate face din oricare dintre celelalte mentionate mai sus dar este strict interzisa folosirea altor verdeturi in afara de cele 7 mentionate. Trebuie sa fie filtrate de pulpa pt a putea creste cantitatea ingerata.

7.FLAX oil-trebuie sa fie biologic(organic) preset la rece. Se mai numeste si castor oil.
Se vor administra 2 linguri de ulei din 2 in 2 zile. Joca un rol important in detoxifiere alaturi de clisma cu cafea.

8.STORCATORUL DE SUC- storcatoarele centrifugale nu sunt bune pt ca distrug enzimele si pierd mineralele.Afecteaza prin camp electromagnetic enzimele si modifica polarizarea ionilor. De asemnea prin centrifugare se sparg celulele si se separa.Fenumenul ce apare la stocatorul centrifugal e asemenator testului de cholesterol in sange care se face prin centrifugarea sangelui. De aceea sucul optinut prin centrifugare se separa pe straturi si separa apa ca si la centrifugile ce extrag untul din lapte iar mineralele din suc  sunt aruncate odata cu rezidurile stoarse.

Sunt acceptate doar storcatoare lente fara centrifugare,preferabil presele sau stocatoare melcate.Acestea
sunt mai scumpe iar  cei de la institutul Gerson folosesc storcatoarele cu presa NORWALK care depasesc 1500$. Eu am gasit a fi bun storcatorul HUROM juicer care se gaseste pe internet chiar si in Romania si este in jur de
350-400$ la comanda prin internet. Este o foarte mare diferenta intre sucul stor prin centrifugare si cel prin presare fie melcata fie presare gen presa de strugurde dimensiuni mai mici. Sucul extras prin centrifugare contine 2-4% din mineralele fructelor stoarse in timp sucul extras cu storcatoarele prin presare lenta contine pana la 60% din mineralele fructelor stoarse care sunt necesare in tratament iar restul va ramane in pulpa.

9. MANCAREA GATITA-e de preferat sa se foloseasca cat mai multa mancare cruda. Datorita cantitatii mari de suc stors nu mai avem nevoie sa mancam alte vegetale crude sucurile reprezentand aproximativ 8kg de legume si fructe mancate crude pe zi. La un pacient bolnav de cancer, slabit, lipsit de pofta de mancare, daca I se ma da suc si apoi salate si fructe acestuia  i-ar fi mai greu sa le manance.Insa daca I se ofera  o farfurie de supa calda care e necesara pt a avea ceva moale in intestine. De asemenea fulgii de ovaz(oatmeal-ul) dimineata sunt foarte importanti. Bineinteles fierti in apa nu cu lapte care e intezis in tratament.

Ca si supa se foloseste supa lui Hipocrate din legume nesarate, fara a fi acrita. Enzimele din legumele din supa sunt moarte pt ca la 100 grade orice enzima moare, dar enzimele necesare sunt luate din cele 13 sucuri zilnice. Trebuie evitati cartofii dulci sau mancarile dulci pt ca zagharurile hranesc tumorile.

Nici un fel de carne nici chiar cea de peste sau pasare. Carnea de pasare este foarte toxica si in special grasimea de pasare iar oameni au o parere gresita si doctorii majoritatea sunt influientati in scoli si sa creada ca daca mananci carnea abla e ok si mereu recomanda protein, protein ca sunt necesare.Din pacate acest exces de protein nu fac altceva decat sa hraneasca bine tumorile.Cand carnea e incalzite la 100 grade Celsius (212F) se distrug proteinele si devine cancerigena.Si pestele contine grasime ca si alte carnuri si este strict interzis in cazul pacientilor cu cancer pt o perioada de 2 ani.

Fulgii de porumb sunt interzisi. Si toate cerealele ce se mananca dimineata cu lepte, exceptie facand oatmeal(fulgii de ovaz neindulciti). Tarațele sunt interzise in terapie pt ca pot crea un blocaj intestinal. Prumbul si orezul de azi sunt tratate chimic si din aceasta cauza nu mai au proprietatile ce el aveau acum 100 ani.

Musli sunt facuti din tot felul de lucruri dintre care unele ar putea fi interzise. Pt siguranta rezunmati-va sa consumati doar oatmeal(fulgi de ovaz).


10.CLISMA cu cafea organica-!!!Terapia Gerson nu se poate face fara clisma cu cafea!!!

Clisma cu cafea organica(biologica) are un rol foarte important in detoxifiere. In urma tratamentului cu sucul Gerson o cantitate imensa de toxine din corp sunt eliberate, insa acestea isi sfarsesc drumul in ficat. Ficatul si bila au nevoie de un stimul pentru a elibera toate toxinele si cofeina numai cand este introdusa prin clisma(nu si cand este ingerata pe gura) produce acest lucru.Clisma cu cafea biologica  se poate inlocui cu clisma cu ceai de musetel cu picaturi de cofeina, insa cel mai usor de gasit este cafeaua.

Daca se incepe terapia Gerson fara a face 4-5 clisme pe zi exista riscul de a imbolnavii ficatul sau a face hepatita. Cand procesul de detoxifiere a inceput se poate ca pacientii sa aiba un gust amar si tot ce mananca sa li se para amar.Acest fenomen apare datorita secretiei mari de bila datorita detoxifierii si aceasta trebuie drenata prin clisma cu cafea. Dupa primele clisme cu cafea gustul amar dispare pt ca ficatul a eliberat o cantitate mare de toxine si bila se dreneaza. Clisma cu cafea e recomandata de asemena tuturor care au problema cu bila si ficatul.

Mod de preparare: la un litru de apa pura (fara clor, fara fluor-apa de la robinet contine clor), sau apa distilata se adauga 3 linguri de cafea organica in momentul cand apa a inceput sa fiarba. Se da focul pe mic si se lasa sa mai fiarba 5 minute fara sa fie acoperita ccapac pt a elibera uleiurile. Se stinge apoi focul, se poate acoperii acum si se lasa sa se aseze zatul. Se pot prepara 4-5 litrii odata pentru a avea cantitatea necesara pentru o zi.

Mod de administrare: administrarea este foarte simpla. Vasul/punga pt. clisma trebuie sa fie la o inaltime de aproximativ 50 cm deasupra corpului ca prin cadere libera lichidul sa patrunda in intestin. Nu se recomanda sa fie prea sus pt a nu creea o presiune prea mare prin caderea lichidului. Daca viteza lichidului este prea mare intestilul s-ar putea sa se contracte. Daca exista senzatia de discomfort se poate oprii curgerea lichidului cateva secunde si apoi relua din nou. Cantitatea de lichid necesara pt o clisma este de 800ml-1000ml.La inceputul terapie se poate face o clisma cu apa distilata inainte de cea cu cafea doar pt a elibera intestinul si a ajuta ca la
a 2-a clisma cu cafea, cafeaua sa patrunda cat mai adanc in intestinul gros.

Termperatura cafelei/apei sa fie la fel cu temeperatura corpului sau intre 35-38 grade Celsius. Capatul furtului se va lubrefia cu ulei de masline virgin(preset la rece).
Clisma cu cafea trebuie mentinuta in intestin pt 12-15 minute stand intins pe partea stanga. Daca uneori nu poate pastrata in intestine pentru 12-15 minute sa nu va descurajati pentru ca  la urmatoarea veti reusii.

Se vor administra 4-5 clisme zilnic in primele 6 saptamani dupa care rata acestora va scadea la 14 pe saptamana.

O alta clisma foarte importanta este cea compusa din cafea amestecata cu ulei de ricin care detoxifica si mai mult decat clisma cu cafea.Totusi 5 clisme cu cafea organiaca ar trebui sa fie suficiente pentru majoritatea pacietilor.


Pt. pacientii cu colite sau diaree cronica care nu pot tolera clisma cu cafea vor putea sa mixeze cei de musetel cu cafea, sau sa faca doar cu cei de musetel cu picaturi de cofeina.

11.a CHIMIOTERAPIA-Pacientii care au avut chinioterapie sunt practic intoxicati de cimicale si detoxifierea este necesara si urgenta. Chimioterapia oraveste intreg organismul si acste otravuri administrate prin chimoterapie se elimina doar in cantitate de 50% din organism prin mijloacele natural ale organismului iar restul va fi fortat prin clisme de detoxifiere. Daca nu se va face detoxifierea urgenta dupa chimioterapie vor fi afectate organele interne si oasele de chimioterapie.


11.b RADIATIA este de retinut faptul ca radiatia nu vindeca nimic ci doar omoara un tesut (tumoarea de exemplu)
Problema radiatiei este ca distruge si parti din organism sanatoase si afecteaza de asemenea sistemul imunitar.
Ca urmare tumoarea poate revenii oricand in urma radiatiei.

12.MEDICAMENTATIA-nu exista vreun medicament sau produs care singur sa vindece cancerul.Trebuiesc luati in considerare foate multi factori pt a vindeca o boala.De aceea e nevoie de o terapie si ceea ce Dr. Gerson a obtinut nu este doar un medicament ci o terapie complecta.

Medicamentatia utilizata

Potasiu compound, flax oilorganic preset la rece, acidol, thyrois, niacin, pancreatina, lugols, B12,castor oil(ulei de ricin), clisme cu cafea.

-sarea trebie elimitata total pt ca stiuleaza reproducerea si cresterea tumorilor.

POTASIUL -Lipsa potasiului din cellule este inceputul aparitiei bolilor.Potasiul joaca unul din cele mai importante roluli in buna fnctionare celulara. Potasiu activeaza enzimele necesare oxidarii, inhiba reproducerea celulelor cancerigene, creste sanatatea celulelor si scade deprecierea celulelor. Ajuta enzimele pt restaurarea tesutelor distruse (asma de ex) si enzimele necesare descompunerii mancarii.

Administarea solutie de potasiu in terapia Gerson este echivalentul a 40 lingurite de potasiu compound(o cantitate mare despre care doctorii ar spune ca risti sa faci infart din cauza supradozei de potasiu. Totusi nu s-a reportat absolut nici o problema in 80 de ani de terapie Gerson privind problem cauzate de acest exces de potasiu.Mai mut o pacienta a institutului Gerson dup ace a parasite institutul cand a primit potassium compound l-a primit sub forma de praf care trebuia diluat in 1 litru de apa.Din neatentie si necitind instructiunile coresct ea la administrat nediluat deci ca atare de 10 ori mai concentrate si totusi nu a intrat in fibrilatie)

Potasium compound=Potasium gluconat+potassium acitat((CH3CO2K)+mono potasiu fosfat (MKP)in parti egale(33.34 grame fiecare) sa sa faca 10% potassium compound(adica 100grame de compaund ce contine cate
33.34 grame din fiecare cele 3 prafuri se va dilua in 900ml de apa distilata obtinand astfel o solutie cu 10%
concentratia de sare de potasiu)

Dozajul de potasiu compound solutien 10%:Primele3-4 saptamani- 4 lingurite de lichid 10%(potasiu compound) puse in 10 sucuri. In total 40/zi. Dupa 4 saptamani se va reduce la 2 lingurite pe suc puse in 10 sucuri/zi, in total deci 20 lingurite de solutie 10% lichida de potasiu compound pentru rmatoarele 20 saptamani si 2 lingurite in 8 sucuri pt urmatoarele 12 saptanani si 2 lingurite in 6 sucuri pe zi pt restul tratamentului.

Mare atentie –animalele la care s-a dat clorit de potasiu au intrat in fibrilatie lucru care nu s-a intamplat inc azut cand li s-a administrat compound de potasiu. Lucrul acesta s-a intamplat datorita cloridului nu datorita potasiului.

LUGOL’s solutie 5%.

Compozitie Lugol’s-Este de fapt Lugol’s 10% facut din 10gm potassium iodine+5gm iodin pentru 100ml apa.Lugol’s pt  terapia  Gerson este redus 50% prin adaugarea de 50% apa distilata, astfel ajungand la concentratia de 5%

Administrare Lugols-se va administra 3 picaturi in 6 dintre sucurile zilnice in primele 3-4 saptamani(18picaturi/zi in total). In saptamana 4-8 se reduce la 1 picatura pusa in 6 sucuri pe zi(6 picaturi/zi). Dupa saptamana 8 se va reduce la 1 picatura in 3 sucuri pe zi(3 picaturi pe zi)

! nu se administraza in sucurile verzi lugols ci doar in cel de morcov sau portocala.

EXTRACT DE FICAT(capsule cu Paf) + B12-pacientii de cancer devin anemici pt ca experimentele arata ca tumorile mananca celulele rosii.

Se foloseste doar la pacientii cu cancer

NIACIN(B3) obligatoriu sa fie Niacin FLUSH FREE daca nu scrie flush free nu-l cumparati ca da reactii,similare alergiilor-50mg-6ori pe zi-mentin oxigenarea in celule si ajuta la digerarea proteinelor din tumori. Ajuta de asemena la dizolvarea pietrilor si a depunerilor. Ajuta si pt circulatie si picioare reci, circulatia fiind restaurata.Dilata capilarele.Nu subtiaza sangele cum cred unii insa datorita mentinerii capilarelor deshise sangele nu se poate coagula normal cand sunt sangerari.

Daca exista singerari sau  la femei la menstruatie se va inceta administrarea NIACINULUI din cauza ca mentine capilarele deschise.

ACIDOL PEPSIN-( contine acid hidrocloric+pepsin care este o enzima digestive).Ajuta tot sistemul digestive si ajuta la digerearea tumorilor si refacerea tesuturilor cicatricoase din creier care provoaca epilepsii.

PANCREATINA-Se vor administra 3 tablete de 4 ori pe zi

are rolul de a rupe tumorile si a ajuta la digerarea tumorilor. Lipseste la oamenii care au mancat multa carne, branza sau lapte sau paste.Carnea in general  creaza afectiuni pancreatice si ca atare rezulta un nivel scazut de pancreatina in organism.

THYROID- primele 3-4 saptanani 300mg x 5ori pe zi.Se foloseste doar la pacientii cu cancer.


Tabel 1.de administrare in terapia Gerson




Tabel 2. Cantitatile necesare pentru o saptamana de terapie Gerson



Tabel 3. Alimente premise in terapia Gerson


Alimentele permise si indicate in terapia Gerson

     Desirable Foods
Sparanghel
Asparagus
Mango
Mangoes
Mere
Apples
Pepeni
Melons
Caise
Apricots
Fulgi de ovăz
Oatmeal
Anghinare
Artichoke
Cepe
Onions
Rucola
Arugula
Sfecla
Beets and tops
Portocale *
Oranges*
Pătrunjel şi rădăcină de pătrunjel
Parsley and parsley root
Broccoli
Broccoli
Piersici
Peaches
Zahar brun
Brown sugar
Pere
Pears
Hrean (ras, nu imbuteliat)
Horseradish (grated, not bottled)
Piper, verde şi roşu Bell piper
Pepper, green and red Bell pepper
Varza, rosu si frunze (mai mici
Cabbage, red & leaves (smaller
Prune
Plums
Cartofi
Potatoes
Ridichi (nu frunze)
Radishes (not the leaves)
Morcovi
Carrots
Conopidă
Cauliflower
Prime de fructe
Raw fruit
Telina sau tulpini de telina
Celery Knob or stalks
Rubarbă
Rhubarb
Orez brun (daca este permis)
Rice brown (if allowed)
Sfecle mangold, toate tipurile
Chards, all kinds
Romaine
Romaine
Cireşe
Cherries
Paine de secara (nesărat, non-grăsime)
Rye bread (unsalted, non-fat)
Cicoare
Chicory



Tabel 4. Alimente premise in terapia Gerson

Alimentele permise si indicate in terapia Gerson
Desirable Foods
Condimente (cantitati mici numai): ienibahar, anason, frunze de dafin,
Spices (small amounts only): allspice, anise, bay leaves,
Arpagic
Chives
Coriandru
Cilantro
Coriandru, marar, fenicul, nucşoară, maghiran, salvie rozmarin,,
Coriander, dill, fennel, mace, marjoram, rosemary, sage,
şofran, tarhon, cimbru, măcriş, cimbru de vara.
saffron, tarragon, thyme, sorrel, summer savory.
Porumb (NUMAI daca este permis  de către medic)
Corn (ONLY if allowed by physician)
Spanac (numai fierte)
Spinach (cooked only)
Coacăze
Currants
Suc de fructe
Squash
Vânătă
Eggplant
Cartofi dulci
Sweet potatoes
Andive
Endives
Escarole
Escarole
Swiss chard
Swiss chard
In pentru ulei (organic nu, Lignan mare)
Flax oil (organic, not high lignan)
Mandarine
Tangerines
Fructe uscate unsulphured ca stafide,
Fruit dried unsulphured as raisins,
Roşii
Tomatoes
piersici, curmale, smochine, caise si prune
peaches, dates, figs, apricots and prunes(s te we d or pre -s oa ke d only)
Legume (cu excepţia ciuperci, frunze de: morcovi,
Vegetables (except mushrooms, leaves of: carrots,
ridichi, spanac verde şi muştar)
radishes, spinach and mustard green)
Fructe proaspete (cu excepţia toate fructe de padure si ananas)
Fruits fresh (except all berries and pineapple)
Oţet (vin sau cidru)
Vinegar (wine or cider)
Usturoi
Garlic
Grapefruit *
Grapefruit*
Năsturel
Watercress
Struguri
Grapes
Igname
Yams
Fasole verde
Green beans
Iaurt, fără grăsime, organice Horizon, Brown Cow, 7 Stele
Yogurt, non-fat, organic Horizon, Brown Cow, 7 Stars
Miere
Honey
(după a şasea săptămână la Terapie Gerson
(after the sixth week on the Gerson Therapy
Sucuri, proaspăt presat, ca prescris
Juices, freshly pressed, as prescribed
sau permise de medic)
or as allowed by the physician)
Nap
Kale
Praz
Leeks
Lămâi  * *
Lemons* *
Salata
lettuce
Dovlecel
Zucchini






Tabelul 5. Alimente interzise in terapia Gerson

Alimente interzise in terapia Gerson            Prohibited Foods
Alcool
Alcohol
Îngheţată
Ice cream
Grăsimi animale
Animal fats
Legume produse pe baz ă de produse alimentare
Legume-based food products
Avocado
Avocados
Fabricate (prelucrate)
Manufactured (processed)
foodsBaking soda
foodsBaking soda
Margarină sau se răspândeşte pe baz a de ulei
Margarine  or oil based spreads
Fructe de padure
Berries
Mezeluri
Meats
Bicarbonat de sodiu în alimente, pastă de dinţi sau gargara
Bicarbonate of soda in food, toothpaste or gargle
Ciuperci
Mushrooms
Ceai negru şi alte ceaiuri din plante non-
Black tea and other non-herbal teas
Muştar
Mustard
Îmbuteliat
Bottled
Unt de arahide şi orice altă sursă de grăsimi alimentare
Nut butters and any other source of dietary fats
Unt