vineri, 24 mai 2013

Cap. 12. A TE REZEMA PE UMBRE, ÎNSEAMNĂ A TE SINUCIDE ȘI ATUNCI NU TE VA MAI ÎNGROPA NICI POPA

Ca să pun două coperți la această broșură m-am dus pe malul lacurilor din grădina publică a orașului nostru Pitești, ca să fac două fotografii în acest scop, și după ce le-am făcut și le-am văzut, am ajuns la concluzia acestui titlu, deoarece toate umbrele așa cum se văd în fotografie, sunt reflectate în apă.
Orice om cu mintea sănătoasă va vedea doar din fotografii, fără să mai citească această carte, că dacă va considera umbra o realitate și se va încrede în ea, ca să se odihnească, automat se va ineca se va sinucide cu atât mai mult, nu va fi îngropat creștinește, pentrucă este major nu mai e copil.
Umbrele oamenilor religioși ca și a tuturor lucrurilor de pe pământ au ceva comun afară de faptul că sunt înșelătoare, ele sunt atractive.
O lume obosită ignorantă stresată caută umbrele pentru odihnă relaxare, și nimic nu e rău în această căutare biologică, așa cum turmele de bivoli sălbatici caută apa care este atractivă, dar ei instinctiv știu că acolo se află crocodili și se feresc.
Arta de a distinge între umbrele trecătoare ale oamenilor, lucrurilor și poftelor, toate care ucid, și realitățile eterne, cu farmecul și fericirea lor, este la îndemâna tuturor.
Mâinile Mântuitorului sunt încă întinse spre noi în sensul chemării al iubirii zicându-ne:
„Veniți la Mine„ pentru a ne da iertarea viața Duhul Sfânt. Bivolii au instinct, nouă ne trebuie Duhul Spiritul Divin, pentru a vedea dincolo de umbre, Crocodilul Diavolul, pe care Iov î-l numește Leviatan.
Tuturor însă care, deși avertizați contină să ignore Cuvântul lui Dumnezeu luând umbrele înșelătoare ale oamenilor sau ale lucrurilor drept realități, aceeași mână se va îndrepta amenințător spre locuitorii acestei planete, după ce a stat întisă cu iubire spre noi peste 2000 de ani și va decreta: „Duceți-vă„ blestemaților în focul ce vecinic pregătit Diavolului și îngerilor lui.

Ultimul sfat este din 2 Cronici 30-8, care se cuprinde în numai trei cuvinte, deoarece trebuie să încheiem cu o notă pozitivă.

„DAȚI MÂNA DOMNULUI„. E păcat să nu răspundem cu iubirea noastră mică, iubirii Sale infinite.
Puterea strângerii Sale de mâini, transmisă tainic prin credință, ne va face să putem distinge între umbrele trecătoare, și realitățile unui cer nou și ale unui pământ nou în care va guverna Domnul Domnilor și Împăratul Împăraților. Amin.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu