joi, 2 mai 2013

ARTA DE A DISTINGE ÎNTRE UMBRE ȘI REALITĂȚI



        
               1    RETROSPECTIVĂ

      Traversând America în Octombrie 1998, de la Pacific la Atlantic cu Ogarul Cenușiu - Greyhound, acel autocar celebru, ne-am oprit în New-Mexico în fața unui monument, locul unde la data de 16 Iulie 1945 a fost experimentată prima bombă nucleară, dată rămasă în istorie deoarece a marcat o nouă eră supranumită era Atomică.
      Cel care a creat-o, EINSTEIN, văzând efectul devastator neintuit în totalitate de dânsul, a declarat că regretă că a pus în mâna omului, o așa mare energie.
      După numai o lună, două orașe din Japonia au fost șterse de harta lumii, Hiroșima și Nagasaki, ducând astfel la încheierea celui de-al doielea război mondial care altfel ar fi fost un și mai mare dezastru, deoarece Hitler nu mai avea nevoie decât de o lună pentru a folosi propria sa bombă atomică.
      Toate victimele celor două orașe menționate mai sus, au dispărut pur și simplu, rămându-le doar umbra, acolo unde au fost ei cândva, pe străzi sau în case.
      Cine ar fi putut crede că acele persoane, mașini, case, bogății, în numai un ceas vor deveni umbre?
      Japonia a trebuit să plătească pentru atacarea Americii la Pearl Harbor din Hawaii.
      Avem acum pe pământ atâtea ogive nucleare,  încât în orce clipă, planeta poate fi distrusă, și nimeni în afară de Dumnezeu, nu știe cât de aproape poate fi clipa finală, tocmai de aceea este necesar a distinge umbrele, de realitate.
      Împlinind astăzi 16 Iulie 2010, 81 de ani, m-am gândit ce sfat mai bun a-și putea da tinerei generații, care mai dorește să-și salveze aripile argintii, pe care cei mai mulți fluturi și le ard, atrași de luminile atrăgătoare ale neoanelor electrice de pe străzi.
      Fiecare ființă de pe pământ are doar două surse de a învăța și anume, din propria-i experiență sau din experiența altora și mai ales a Domnului Isus.
      Fiind născut în prima jumătate a secolului trecut, am avut privilegiul să cunosc, generația de aur a Filadelfiei a celor născuți în secolul 19, a pleiadei de Preoți din România convertiți în ani 1919-1923 care au reformat-o, începând cu Tudor Popescu, București, familia celor trei Cornilești Dumitru George și Cornel, Wurmbrand - București, Panaitescu și Tonoiu - Ploiești, Beloiu - Câmpulung Muscel, Aninoiu și Popescu - Tg-Jiu, preotul Pârăianu - Craiova, Vasile Militaru - Dobreni Ilfov, privighetoarea României fratele Moldoveanu - Sibiu ultimul Patriarh, Traian Dorz și Trifa tot Sibiu, etc. și să cresc la picioarele lor.
      Această generație din Filadelfia a constituit pentru noi modele demne de urmat, din viețile cărora urmașii vor mai avea încă multe de învățat, pentru a-și proteja aripile argintii.
      În orice alt domeniu erorile mai pot fi corectate, dar a confunda umbrele cu realitatea, este o eroare ce nu mai poate fi corectată.
Astăzi a fost înmormântată marea actriță și compozitoare a României Mădălina Manole, care s-a sinucis, despre care toate ziarele și televiziunile vorbesc și încă vor mai vorbi, fiind una din mulțimea care nu a făcut deosebirea dintre umbre și realități.
      A fost o mare actriță a cântecului, dar nu a avut arta de a distinge între umbre și realități.
      Bogăția, frumusețea, fata cu părul de foc, gloria, publicitatea, familia, etc. sunt numai umbre, ca tot ce este acum în ceruri și pe pământ.

      va continua cu:

         2  UMBRA LUCRURILOR VIITOARE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu