duminică, 25 martie 2012

Drama fratelui fiului risipitor.

         A fi sărac într-o ţară bogată ca România este trist dar este posibil, însă a fi lipsit într-o familie bogată ca a celor doi fii este inadmisibil şi totuşi adevărat.
        Tatăl, la cererea fiului cel mic, le-a împărţit averea, adică fiecare a devenit bogat, dar în timp ce unul a risipit-o în lumea largă a păcatelor, cel mare nu ştiut să preţuiască  şi să se bucure de bogăţia pe care o primise în dar.
            Iată cele două extreme dramatice ale întregii omeniri  în care  toţi primesc ceva dar fiecare acţionează atât de diferit, dar spre nenorocirea sa.
      Acesta a fost este şi va fi lucrarea unui vrăjmaş ce urmăreşte doar nefericirea umanităţii.
         Este dureros să vedem că fiul risipitor, deşi a făcut numai rău prin tot comportamentul său, şi-a venit în fire şi prin întoarcerea sa la tatăl, a reparat tot trecutul, în timp ce fratele său cel mare care a făcut numai bine, şi aparent nu i se poate reproşa nimic, nu a avut nici o bucurie adevărată, ci numai supărare şi necaz.
            Marea lecţie este că nu faptele bune ne mântuiesc ci convertirea autentică.


Un comentariu:

  1. Pace frate Constantin. Va scriu sa va rog sa facem schimb de bloguri. Eu v-am adaugat deja pe blogul meu ca referinta, la Blogroll, cu numele dumitale. Poti intra, dai click pe nume si face legatura la blogul dumitale. Daca sunteti in acelasi asentiment cu mine, va rog sa adaugati si blogul meu pe site-ul dumitale. Va dau mai jos linkul....Multumesc si multa binecuvintare.

    P.S. Din cauza ca titlul blogului este in limba engleza ( dar cel mai mult public in romana) va rog sa folositi numele meu ca titlu: Cornel Ilioi

    http://cornelilioi.wordpress.com/

    RăspundețiȘtergere