duminică, 8 decembrie 2013

Alegeți astăzi cui vreți să slujiți.


     Iosua nu numai că le face o propunere, dar le dă și o sugestie, „Eu și casa mea vom sluji Domnului„. Pilat întreabă poporul pe cine aleg să fie slobozit de sărbători, iar ei au ales un tâlhar pe Bar Aba adică Fiul Tatălui.

    Avram i-a spus lui Lot să aleagă să meargă pe unde dorește, deoarece turmele lor de animale se măriseră foarte mult, iar Lot a ales malurile fertile ale mării și ale Iordanului unde erau cetățile Sodomei și Gomorei.

     Am urcat cu telefericul pe muntela Masada circa 500 m înălțime și de acolo am filmat câmpia fertilă aleasă de Lot dealtfel foarte frumoasă.

     Ca şi nepot trebuia să aleagă unchiul întâi, dar nepotul nu a propus acest lucru.
Alegerea s-a dovedit fatală, deoarece Lot a pierdut toată averea chiar și soția, datorită păcatelor locuitorilor acestor cetăți.

     Dacă ne-am ruga lui Dumnezeu, la toate intersecțiile vieții noastre, ca Dânsul să aleagă pentru noi, viața nu ar mai fi atât chinuitoare.

    Priveliștea dezolantă din aceste locuri după judecata lui Dumnezeu, a făcut să apară pe glob Marea Moartă,  în care nu se află nicio vietate, aceasta fiind cu 400 de metri sub nivelul tuturor mărilor de glob. Primește tot timpul apele Iordanului care vin din munții Hebronului, dar continuă să scadă anual, fiind simbolul creștinilor care nu dau nimic mai departe din tot ce le dă Dumnezeu ca şi Marea Moartă, din care nu pleacă nimic. 

    Ne-a vizitat Fiul lui Dumnezeu pe această navă cosmică ce merge cu 2.972 de km. pe secundă care noi o numim „Terra„ și în fiecare oră minut sau secundă optăm pentru orice altceva, dar nu pentru Domnul.

     În toate alegerile noastre, avem numai interese egoiste. Infinitul univers are sisteme solare cu infinite frumuseți și Betex în cartea sa „Prima pagină a Bibliei„ vorbea despre planete în care ziua are patru culori cerești, dar Domnul a ales să vină aici deși știa prețul, pentru că ne-a iubit pe noi mai mult decât pe Sine.

     „Noi î-L iubim deoarece Dânsul ne-a iubit întâi„. Nu vor fi niciodată aleși pentru cer, cei care acum nu-L aleg pe Domnul Isus ca mântuitor personal ca Domn și Bun Păstor pentru eternitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu