sâmbătă, 2 mai 2009

Liniştea fatală. Liniştea nebunilor îi pierde. (Proverbe 1-32)

Cuvinte mici ne vorbesc despre lucruri mari, şi iată cum ceeace este atât de mult dorit liniştea, poate fi fatală când, nu are la bază înţelepciunea.


Există o linişte înaintea tuturor furtunilor, care va fi confirmată şi la venirea Domnului Isus, despre care vorbeşte ap. Pavel care spune că: „atunci când oamenii vor zice pace pace, o prăpădenie va veni peste ei ca durerile naşterii peste femeia însărcinată”.


Cred că se numeşte liniştea nebunilor deoarece nu are nimic pentru a se justifica iar Solomon ne arată că e în contrast cu prevederile înţelepciunii care spune mai departe, cei ce m-ascultă vor trăi liniştiţi. Domnul Isus a fost făcut de Dumnezeu pentru noi tot ce ne lipseşte şi anume: „înţelepciune, neprihănire, sfinţire şi răscumpărare”.

Contemporanii lui Noe erau foarte liniştiţi dovadă că mâncau, beau, se măritau, se însurau, până-n clipa venirii potopului.


Cu nimic nu se deosebesc oamenii de acum de cei de atunci iar în ziua de 26 decembrie 2005, pe ţărmurile însorite ale Tailandei domnea cea mai mare linişte şi sute de mii de turişti se distrau în toate felurile dar deodată, în câteva ore, acel Tsunami cu valurile sale a ucis peste trei sute de mii de fiinţe omeneşti.


Adevărata linişte ne spune textul de mai jos, o au numai cei ce ascultă şi împlinesc glasul Înţelepciunii Divine. „În linişte şi odihnă va fi mântuire voastră, în seninătate şi încredere va fi tăria voastră” Isaia 30-15.


Copiii lui Dumnezeu nu sunt niciodată surprinşi de evenimente, deoarece au totdeauna o lumină pe cărarea lor. Previziunile lui Nostradamus pentru mileniul trei sunt foarte sumbre: inundaţii, cutremure, molime sida, gripa aviară etc., lucruri pe care Biblia le-a arătat de mult, dar cu toate acestea o linişte mormântală guvernează lumea noastră contemporană ignorantă.



Un comentariu:

  1. Scuze ...ca am luat unle articoloe de pe acest site si le-am pus pe site la mn....... www.Crestin.page.tl

    RăspundețiȘtergere