miercuri, 27 mai 2009
Ce seamănă omul aceea va şi secera. Galateni 6- 7
Doar câteva exemple cred că ne vor convinge despre legea fundamentală a echilibrului din Univers. Abimelec fratele lui Ghedeon sau Ierubaal, omoară pe o piatră pe cei 70 de fraţi ai săi Judecători 9- 5 ca după aceea el să primească după cap o piatră de moară aruncată de o femeie şi să moară pe loc. Judecători 9- 53.
Adoni-Bezec împăratul Cananiţilor şi Fereziţilor, este prins de Seminţia lui Iuda după intrarea lor în Canaan, şi i se taie degetele mari de la mâini şi de la picioare, şi înainte de a muri la Ierusalim declară că şaptezeci de împăraţi slujeau sub masa lui cu aceleaşi degete tăiate spunând “mi se face şi mie ce am făcut şi eu”. Judecători 1-7.
Atalia, împărăteasa lui Iuda, şi-a asasinat toţi nepoţii de parte bărbătească, 2 Cronici 22-10 dar după şapte ani este şi ea asasinată 2 Cronici 23-15. Haman pregăteşte o spânzurătoare de cincizeci de metri pentru Mardoheu, dar de fapt a pregătit-o pentru el, Estera 7-10, după cum este scris în Eclesiastul 10-8, „cine sapă groapa altuia cade el în ea”.
Ceauşescu în luna August 1989 a participat la o conferinţă internaţională unde şefii de state erau invitaţi pentru a decide abolirea pedepsei cu moartea în statele lor. Dânsul însă nu a fost de acord, păstrând pentru România această pedeapsă, dar de fapt a fost primul căruia i s-a aplicat. Dacă această pedeapsă ar fi fost abolită, conform dreptului internaţional, în nici un caz nu mai putea fi executat.
vineri, 22 mai 2009
Ştiam că mă asculţi.
marți, 19 mai 2009
Funii de dragoste. (Amos 11- 4.)
Am o deviză care a funcţionat de peste o jumătate de secol şi anume aceea că toate lucrează spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu.
Ducând-o ieri (2008, n. adm.) pe mama sorii Nina de la Călineşti la spitalul judeţean, cineva vine la geam în parcare şi-mi spune că pierd benzina, şi când mă cobor şi văd, prima întrebare ca de obicei, ce bine poate fi să pierzi benzină, noapte fiind şi fără să pot face ceva. Am plecat, am umplut rezervorul iar după vre-o trei ore cât a stat la urgenţă am dus-o înapoi la ţară, am venit cu bine. A doua zi mecanicul meu a găsit un furtun copt, l-a înlocuit foarte greu, dar nu numai spre bine a lucrat ci spre foarte bine, deoarece am văzut defecţiunea la un drum scurt, căci la un drum lung putea fi fatală defecţiunea. În dosul celui mai întunecat nor de furtună, totdeauna este acelaşi cald şi zâmbitor Soare al iubirii.
Funii de dragoste. (Amos 11- 4.)
Am o deviză care a funcţionat de peste o jumătate de secol şi anume aceea că toate lucrează spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu.
Ducând-o ieri ("anul trecut", n.adm.) pe mama sorii Nina de la Călineşti la spitalul judeţean, cineva vine la geam în parcare şi-mi spune că pierd benzina, şi când mă cobor şi văd, prima întrebare ca de obicei, ce bine poate fi să pierzi benzină, noapte fiind şi fără să pot face ceva. Am plecat, am umplut rezervorul iar după vre-o trei ore cât a stat la urgenţă am dus-o înapoi la ţară, am venit cu bine. A doua zi mecanicul meu a găsit un furtun copt, l-a înlocuit foarte greu, dar nu numai spre bine a lucrat ci spre foarte bine, deoarece am văzut defecţiunea la un drum scurt, căci la un drum lung putea fi fatală defecţiunea.
În dosul celui mai întunecat nor de furtună, totdeauna este acelaşi cald şi zâmbitor Soare al iubirii.
duminică, 17 mai 2009
Căci înainte de mutare, primise mărturia că este plăcut lui Dumnezeu. Evrei 11- 6.
sâmbătă, 16 mai 2009
Mierea din hoitul leului. (Judecatori 14- 8)
Aceasta este trista realitate a Diavolului, şi anume că din cel ce mănâncă a ieşit ce se mănâncă, deoarece leul care dă târcoale căutând pe cine să înghită a ajuns acum de este prezentat lumii nu sub forma sa reală ci sub cea dulce şi atractivă. Toată dulceaţa păcatului din care se hrăneşte lumea fără Dumnezeu, este din hoitul leului.
Ca un apicultor cu experienţă ştiu sigur că acea miere nu era produsul albinelor, deoarece aceste fiinţe sunt cele mai curate insecte de pe pământ, ci era o imitaţie reuşită, deoarece dacă Diavolul se poate preface în înger de lumină, ce greutate ar fi fost să se prefacă în roi de albine.
După Cuvântul lui Dumnezeu, care se defineşte ca fiind dulceaţa, spune David urmează mierea, ori niciodată ceva curat nu poate fi produs de ceva necurat. În toate cluburile din lume în special Las-Vegasul precum şi pornografia din filme ori Internetul nu sunt altceva decât mierea ucigătoare din hoitul leului.
vineri, 15 mai 2009
Dumnezeu priveşte spre cel ce suferă. Isaia 66-3.
Oamenii în toate timpurile au căutat să impresioneze prin artă şi în această privinţă catedrala Sfântul Petru din Roma este elocventă, şi dacă nu aş fi văzut-o nu puteam crede de ce pot fi în stare să facă artiştii, dar în această vale a plângerii, obiectul iubirii divine sânt suferinzii şi nu obiectele.
Dumnezeu ştie că privirile Sale aduc mângâiere şi aceasta era permanenta rugăciune a lui David din psalmul 80.
miercuri, 13 mai 2009
A conduce sau a fi conduşi.
marți, 12 mai 2009
Istoria formării norilor.
luni, 11 mai 2009
Nu semănaţi între spini. Ieremia 4-3
Deşi spinii sunt plante criptogame care deci nu fac flori, fără seminţe, totuşi au umplut pământul atât la propriu cât şi la figurat.
« Desţeleniţi-vă un ogor nou şi nu semănaţi între spini ».
Cred că este vorba de propria noastră grădină interioară, care trebuie desţelenită, ştiut fiind faptul că în mod natural se dezvoltă tot ce este sălbatic, iar ce e nobil trebuie totdeauna cultivat. Toţi vrem ca ceea ce semănăm să aducă roadă, condiţia este să nu aruncăm sămânţa la întâmplare, căci spinii sau îngrijorările vieţii de acum pot opri orice dezvoltare ulterioară. Dacă prima parte a vieţii este timpul semănatului, a doua este pentru secerat, iar profetul Osea ne arată că « cine seamănă vânt culege furtună»;
« Semănaţi potrivit cu neprihănirea şi veţi secera potrivit cu îndurarea. » Osea 10-12.
duminică, 10 mai 2009
Cel înţelept câştigă suflete.
Au dreptate românii când se roagă să le dea Dumnezeu mintea de pe urmă. Va veni sigur o vreme când toţi vom vedea că nu am avut minte pentru a investi în oameni, singurele valori eterne.
Noi ştim că preţul iertării a fost plătit integral, dar noi trebuie să facem cunoscut acest lucru ducându-ne în toată lumea cu mesajul mântuirii.
Nu sunt decât două feluri de investiţii în oameni şi în lucruri. În Apocalipsa 18.12-13, vedem clar priorităţile sistemului lumii sau Babilonului, unde pe primul loc e aurul şi argintul iar pe ultimul loc se află sufletele oamenilor, şi sistemul divin din predica de pe munte unde pe primul loc sunt oamenii. Ei reprezintă Împărăţia lui Dumnezeu, iar celelalte lucruri, deci nu fiinţe, ni se vor da pe deasupra.
Iată adevărata scară a valorilor, pe care fiecare o stabileşte în funcţie de sistemul căruia-i aparţine. Dacă nu aducem măcar un om la Domnul Isus nu avem cum să ajungem acolo unde verbul a fi se conjugă la plural.
Unitatea de măsură a înţelepciuni este numărul celor salvaţi. Pe 26 Dec 2005 un înotător a devenit celebru murind pentru salvarea a 117 naufragiaţi, la cutremurul urmat de Tsunami din Tailanda.
sâmbătă, 9 mai 2009
Fântânile minunate.
Biblia vorbeşte despre multe fântâni aşa de exemplu vedem fântâna Domnului în Numeri 21-16 unde au mers la Beer “fântână”, unde tot poporul a băut apă, dar despre trei fântâni se vorbeşte în mod special şi anume:
Fântâna unde Eliezer din Damasc robul lui Avraam a făcut o rugăciune, pe care Dumnezeu a ascultat-o întocmai cum a fost formulată, şi care este relatată în Geneza 24. Acolo s-a decis frumoasa căsătorie a lui Isaac cu Rebeca.
A doua fântână este locul unde sa oprit Moise când a fugit în ţara Moabului, după ce omorâse Egipteanul ce nedreptăţea un Evreu. Ca şi în primul caz la această fântână, Dumnezeu pregătea viitoarea soţie a lui Moise. Moise şi-a cucerit nevasta cu amabilitatea de care a dat dovadă, trăsături din ce în ce mai rari astăzi, apărând cele şapte fete ale Preotului Madianit de nişte păstori răi, iar greoaia muncă de a scoate apă pentru turma fetelor a făcut-o Moise, iar când fetele s-au dus mai devreme acasă şi au spus tatălui lor despre omul care le-a ajutat, au fost trimise înapoi la fântână, au chemat pe Moise acasă, căsătorindu-se cu Sefora una din cele şapte fete.
A treia fântână este aceea din Sihar unde Domnul Isus întâlneşte femeia Samariteană, făcând din dânsa, prima femeie misionară de pe pământ.
Fântânele pe pământ, sunt simbolul binecuvântărilor.
Filistenii pe unde treceau înfundau fântânile iar poporul lui Dumnezeu desfunda şi făceau fântâni noi.
vineri, 8 mai 2009
Lumina din spatele norilor (Iov 37-21).
joi, 7 mai 2009
Un tânăr model până la 26 ani (2 Cronici 34).
1. La 8 ani devine împărat în dinastia lui David la Ierusalim.
2. La 16 ani se converteşte urmând exemplul lui David.
3. La 20 de ani curăţă Ierusalimul şi ţara de idoli şi de zeităţii.
4. La 26 de ani drege casa Domnului Dumnezeului său.
5. La 39 de ani cade mort într-un război la care a participat fără motiv, şi fără a fi trimis de Dumnezeu ci din orgoliul său. Iată cum se poate rata o viaţă numai printr-o acţiune ne inspirată.
Napoleon a câştigat 12 războaie dar a pierdut la Waterloo şi odată cu această pierdere a pierdut totul. Dacă toţi putem avea în rucsacul vieţii noastre bastonul de mareşal, cum zicea împăratul Franţei să nu uităm că toţi avem vulnerabilităţile noastre, un călcâi al lui Ahile.
După 18 ani de glorie din viaţa lui Iosia, a urmat secunda fatală ce putea fi evitată.
miercuri, 6 mai 2009
PREDICA UNEI LITERE „O„
De cinci ori în psalmul 107 predica acestei litere, este folosită în legătură, cu lauda ce se cuvine lui Dumnezeu, dar care nu se aduce, „pentru bunătatea Sa şi pentru minunile Lui faţă de fii oamenilor„.
„O voi care treceţi pe lângă mine„ Plângerile lui Ieremia 1-12.
Predica acestei litere din acest text, se referă la lipsa noastră de sensibilitate, faţă de semenii noştri, aşa cum o vedem în cazul celui căzut între tâlhari, pe lângă care şi Preotul şi Levitul au trecut nu numai fără a se opri, dar nici măcar nu l-au privit, mergând mai departe pe alături.
„O de m-ar fi ascultat Israel„ Ps 81-13. Aici litera reprezintă o predică privind ascultarea de Dumnezeu.
„O de ar rămâne poporul cu aceeaşi inimă„ Deuteronom 5-29.
Dorinţă exprimată de mai multe ori în Biblie de Dumnezeu prin proorocii Săi, dar adesea neîmplinită, deoarece „inima este nespus de înşelătoare şi de deznădăjduit de rea„ Ieremia 17-19.
luni, 4 mai 2009
ILUZIA PUTERII ŞI A LIBERTĂŢII (Ioan 19: 10 şi Ioan 8: 33)
Pilat avându-L în faţă pe Domnul Isus a făcut următoarea declaraţie: “Nu ştii că am putere să Te judec şi am putere să-Ţi dau drumul?” De fapt, Pilat avea doar iluzia puterii, întrucât a demonstrat contrariul. Deşi a dovedit că în subconştientul său ştia că Domnul Isus este nevinovat, apoi a făcut publică această convingere, a acţionat contrar propriilor convingeri. Oamenii, în majoritatea lor, au doar iluzia puterii, dovadă, în împrejurările dificile, acţionează fiecare sub impulsul sentimentelor.
Pilat vorbeşte despre o putere pe care considera că o are, dar în realitate, avea frică să nu piardă o realitate iluzorie. În final a semnat cea mai nedreaptă sentinţă din istoria proceselor.
E bine să ne controlăm viaţa, dacă o trăim ca nişte învingători sau ca nişte învinşi. Chiar în domeniile în care ne considerăm puternici, ca Petru, se constată trista realitate. Pilat, crezându-se puternic, a pierdut de fapt şi tronul şi eternitatea. Cine nu poate distinge iluziile de realitate, va fi amăgit de „fata morgana” (mirajul deşerturilor) a acestei vieţi. Să nu acţionăm contrar convingerilor conştiinţei noastre şi sub impulsul emoţional; dacă Pilat asculta de conştiinţa sa identificată şi prin glasul soţiei sale îşi putea salva şi tronul şi viitorul.
În momentele decisive ale vieţii este bine să nu ne grăbim niciodată; atâtea decizii produc efecte eterne.
Pe cât de nocivă este iluzia puterii, şi mai nocivă şi mai riscantă este iluzia libertăţii. Dacă ar fi lipsiţi de libertate doar cei de după gratii, lumea ar fi mai fericită. Realitatea tristă este că cei mai mulţi lipsiţi de libertate sunt victimele iluziei libertăţii.
În Evanghelia după Ioan capitolul 8 versetul 33, contemporanii şi compatrioţii Domnului Isus au făcut o declaraţie şocantă: „Noi n-am fost niciodată robii nimănui”. Dacă ar fi vorba de ignoranţă, aceasta se iartă mai uşor, dar e ceva mai grav în spatele acestei afirmaţii.
Întreaga istorie a poporului Israel, cu excepţia domniei lui Saul, David şi Solomon, a fost o istorie a sclaviei. Cred că, mai degrabă, este vorba mai degrabă de o aroganţă al cărei tribut continuă să se plătească aşa de scump. Dar, ce a fost valabil pentru contemporanii Domnului Isus, din nenorocire, este valabil şi pentru zilele noastre. Lumea are iluzia libertăţii, nu şi libertatea, deoarece Domnul Isus a spus clar în Sfânta Evanghelie după Ioan capitolul 8: „Numai dacă Fiul vă face liberi, sunteţi cu adevărat liberi”. În Romani 7 vedem că oamenii au fost în starea de păcat, despre care Pavel spune: „Nu fac ce vreau” iar poetul nostru zice: „Văd două firi în mine/ Se zbat şi se frământ/ De cer mă leagă una/ Iar alta de pământ”.
Spre libertate nu sunt alternative. Domnul Isus a spus: “Eu sunt Calea”, orice alte încercări umane sunt paleative, iluzii deşarte. Treptat, treptat, naţiunile lumii au trecut de la sclavie la libertate, având guverne mai mult sau mai puţin democratice, marele merit avându-l fostul preşedinte al Americii Abraham Lincoln. Deşi preţul libertăţii spirituale a fost plătit de acum 2000 de ani, nu numai că eliberarea nu a fost acceptată, dar pe acest plan s-a petrecut un proces invers proporţional. Lumea de astăzi nu mai este ca cea de ieri, iar lumea de mâine nu va mai fi ca cea de azi, deoarece vremea neamurilor se caracterizează prin degenerare, de la capul de aur, pieptul de argint, pântecele de aramă, picioarele de fier şi degete de lut (Daniel 2), în timp ce Biserica urmează procesul invers al regenerării, cu toate slăbiciunile şi neîmplinirile sale.
Cine este în stare să recunoască eşecul în domeniul libertăţii?
Fiul risipitor, cel fără nume, prefigurând întreaga lume, a experimentat dureroasa experienţă a iluziei libertăţii sale. De la toate lucrurile bune îngăduite de Dumnezeu omului în ziua creaţiunii, în care omul a fost aşezat ca stăpân, s-a ajuns astăzi ca omul să fie sclav în propria grădină. Deşi Dumnezeu a vrut ca oamenii să domnească în viaţă prin Acel Unul Singur, care este Isus Hristos, (Romani 5: 17), iar Iov, încă de acum 4000 de ani, s-a apropiat de Dumnezeu ca de un Domn, astăzi trista realitate este doar iluzia libertăţii şi sclavia păcatului.
Dacă primul pahar poate fi servit în libertate, următoarele sunt dictate, impuse. Dacă vizionarea unui film este liberă, filmele pornografice sunt dictate. Dacă o căsătorie este în libertate, următoarele sunt impuse, şi, puse faţă în faţă, libertatea cu sclavia, se poate constata în final, că orice fiinţă umană care nu a cunoscut eliberarea trecutului prin credinţa simplă şi personală în Jertfa de la Calvar, are doar iluzia libertăţii.
Să ne rugăm ca şi Elisei, odinioară, pentru Ghehazi ca Dumnezeu să deschidă ochii oamenilor spre a putea vedea marea şi minunata realitate a puterii şi libertăţii pe care Domnul Isus o oferă gratuit. “Pot totul în Hristos”, spunea apostolul Pavel, care a avut nu iluzia puterii şi libertăţii, ci realizarea lor. Dacă vrem să nu avem deziluzii, să înlăturăm iluziile şi să ne aruncăm ancora credinţei în ţinutul adevărului etern şi absolut, care ne este revelat de Dumnezeu prin Evanghelie.
Monologul speranţei (Ps. 42- 11)
duminică, 3 mai 2009
Trădat de fraţi, iubit de străini (Ieremia 38-5)
Ieremia este aruncat, într-o groapă de fraţii lui unde era condamnat la moarte, dar un Etiopian Eben Elec, se duce la împăratul Zedechia rugându-l să-l elibereze. Deşi la condamnarea sa împăratul a spus că nu are nici-o putere, acum îi dă lui Eben Ezer 30 de oameni să-l scoată pe Eremia din groapă salvându-i viaţa. Împăratul îl cheamă să-i spună ceva din partea Domnului, dar proorocul nu este ascultat, lăsând să treacă clipa potrivită.
Dacă asculta era salvat şi el şi casa lui şi Ierusalimul, dar totul a fost ratat.
Al doilea lucru de reţinut este faptul că atunci când fraţii tăi te trădează, cum a fost şi Domnul Isus trădat, un străin, Biserica neamurilor, L-a primit. Deci, să nu ne aşteptăm la un altfel de comportament din partea fraţilor, fără însă a generaliza niciodată nimic.
sâmbătă, 2 mai 2009
Liniştea fatală. Liniştea nebunilor îi pierde. (Proverbe 1-32)
Cuvinte mici ne vorbesc despre lucruri mari, şi iată cum ceeace este atât de mult dorit liniştea, poate fi fatală când, nu are la bază înţelepciunea.
Există o linişte înaintea tuturor furtunilor, care va fi confirmată şi la venirea Domnului Isus, despre care vorbeşte ap. Pavel care spune că: „atunci când oamenii vor zice pace pace, o prăpădenie va veni peste ei ca durerile naşterii peste femeia însărcinată”.
Cred că se numeşte liniştea nebunilor deoarece nu are nimic pentru a se justifica iar Solomon ne arată că e în contrast cu prevederile înţelepciunii care spune mai departe, cei ce m-ascultă vor trăi liniştiţi. Domnul Isus a fost făcut de Dumnezeu pentru noi tot ce ne lipseşte şi anume: „înţelepciune, neprihănire, sfinţire şi răscumpărare”.
Contemporanii lui Noe erau foarte liniştiţi dovadă că mâncau, beau, se măritau, se însurau, până-n clipa venirii potopului.
Cu nimic nu se deosebesc oamenii de acum de cei de atunci iar în ziua de 26 decembrie 2005, pe ţărmurile însorite ale Tailandei domnea cea mai mare linişte şi sute de mii de turişti se distrau în toate felurile dar deodată, în câteva ore, acel Tsunami cu valurile sale a ucis peste trei sute de mii de fiinţe omeneşti.
Adevărata linişte ne spune textul de mai jos, o au numai cei ce ascultă şi împlinesc glasul Înţelepciunii Divine. „În linişte şi odihnă va fi mântuire voastră, în seninătate şi încredere va fi tăria voastră” Isaia 30-15.
Copiii lui Dumnezeu nu sunt niciodată surprinşi de evenimente, deoarece au totdeauna o lumină pe cărarea lor. Previziunile lui Nostradamus pentru mileniul trei sunt foarte sumbre: inundaţii, cutremure, molime sida, gripa aviară etc., lucruri pe care Biblia le-a arătat de mult, dar cu toate acestea o linişte mormântală guvernează lumea noastră contemporană ignorantă.
Hoţul din interior (Osea 7-1)
“Înăuntru vine hoţul, şi ceata de tâlhari jefuieşte în afară”.
Troia nu cădea dacă grecii ar fi refuzat cadoul Calului Troian, rămânând până astăzi zicala că Grecii nu trebuie să fie crezuţi nici când fac cadouri.
Toţi avem în noi înşine un cal troian.
Omul cel mai elevat din toate punctele de vedere, indiferent de rang, rasă sau religie, neconvertit, este vulnerabil. Păcatul nu este teorie ci o realitate, care ca un microb, macină şi extermină fiinţa umană, şi prin subtilitatea sa a pătruns în toate conceptele filosofice şi chiar în unele numite religioase, mergând până acolo încât să se afirme că păcatul nu există, fiind o invenţie a imaginaţiei umane.
Nici nu s-ar putea concepe o formă mai diabolică a păcatului, ca aceea că el nu există. Dacă un hipnotizator ar intra într-o casă să fure ceva şi ar fi prins, prin hipnoză hoţul ar induce păgubitului iluzia că visează, că hoţul nu există, descoperind adevărul numai după ieşirea sa din transă.
Astfel de religii sau filosofii care au proliferat pe tot pământul, înăuntru au fost atacate de hoţii din interior, şi de cetele de tâlhari în exterior.
Cine se biruie pe sine este mai puternic decât cele ce învinge cetăţi spune Solomon. Domnul Isus în Marcu enumără 13 hoţi care sunt înăuntru nostru, dar unii oameni din păcate, nu cunosc aceste păcate, deoarece nu citesc Evanghelia.
„Hoţul nu vine decât să fure, să junghie şi să prăpădească”.
vineri, 1 mai 2009
Adevăratele comori (Matei 6- 20).
„Strângeţi-vă comori în ceruri” ne spune Domnul Isus în predica de pe munte, „căci acolo unde este comoara voastră este şi inima voastră”.
Pentru că noi am fost comoara Sa, inima Sa a venit la noi şi a fost străpunsă pentru noi şi din ea a curs apă şi sânge, cele două elemente vitale, de aceea trebuie ca şi noi să facem din Domnul Isus comoara noastră, ca să poată ajunge şi inima noastră acolo unde este comoara.
Pentru a avea comoara ascunsă-n ţarina acestei lumi a trebuit să cumpere toată ţarina deci toată lumea, iar noi avându-l pe Domnul Isus avem de fapt toată ţarina cerului.
Ce paradox al istoriei spirituale ca o lume iubită şi cumpărată sau răscumpărată ce se vându-se diavolului să nu se bucure de adevărata libertate şi graţiere semnată cu litere de sânge.
După ce Abraham Lincoln a abolit sclavia în secolul al 18-lea foarte mulţi sclavi analfabeţi, locuind în acele plantaţii lipsiţi de orice informare au continuat sclavia multă vreme, ceea ce se petrece şi acum pe plan spiritual cu mulţi oameni. Oricine primeşte pe Mântuitorul găseşte cea mai valoroasă comoară, dar şi devine o comoară pentru cer, altfel cu tot aranjamentul încheiat de Dumnezeu care a făcut totul ca noi să fim fericiţi, omul rămâne un anonim nefericit.
Pentru a aduna comori în cer trebuie să aducem suflete la picioarele Mântuitorului, pe plan spiritual, iar pe plan material tot ce putem face pentru alţii, reprezintă comori ce pot fi acumulate în ceruri.
Secretul stabilităţii - Stânca veacurilor
Cei ce se încred în Domnul sunt ca muntele Sionului care nu se clatină niciodată Ps.125-1.
A fost redată aseară la televizor pe programul 2 o întâlnire cu fr. Moldovean cu fr. Wurmbrand, şi preotul Stăniloae unde printre altele, fr. Wurmbrand a spus următoarele cu privire la consecvenţa copiilor lui Dumnezeu. Dacă prin absurd ai distruge toţi matematicieni de pe pământ nu vei putea spune că acum doi şi cu doi nu mai fac patru, deoarece rezultatul e acelaşi cu sau fără matematicieni.
Evanghelia e un adevăr absolut, e o matematică pură, iar noi putem să fim nimiciţi, dar prin aceasta nu se schimbă datele problemei, tot doi câte doi vor fi trimişi, adevărul fiind unul singur: Soarele poate să dispară printr-un cataclism cosmic, adevărul, niciodată.
Combaterea gândirii negative. (Zaharia 7-10).
„Nimeni să nu gândească rău împotriva aproapele său”.
Tot răul vizibil are o rădăcină invizibilă şi anume gândul. Dacă nu vom învăţa marea lecţie de a gândi pozitiv, orice altă învăţătură nu are nicio valoare.
Elisei a fost chemat într-o localitate bună să vindece nişte ape rele. Acolo a cerut un blid nou cu sare şi a aruncat sarea la izvoarele apei, şi apa s-a vindecat. 2Împăraţi 2- 20.
De ce apele sunt otrăvite? Pentru că izvoarele nu sunt bune şi Elisei nu a tratat cu sare apele, ci izvoarele apelor. De ce vorbirea trebuie să fie cu har şi dreasă cu sare? Ca să aibă gust şi savoare.
Ca lumina şi sarea, copiii lui Dumnezeu opresc putrefacţia acestei lumi ce se află în descompunere.
Dacă vom gândi frumos vom trăi frumos, vom vorbi frumos, vom muri frumos. Ca şi Elisei Domnul Isus tratează întotdeauna cauza, efectele urmând de la sine. Drama este că omul nu numai că gândeşte rău, dar şi acţionează şi vorbeşte cum gândeşte şi nici nu ar putea altfel.