sâmbătă, 2 februarie 2013

Alegeți astăzi cui vreți să slujiți.


Iosua nu numai că le face o propunere, dar le dă și o sugestie, „Eu și casa mea vom sluji Domnului„. Pilat întreabă poporul pe cine aleg să fie slobozit de sărbători, iar ei au ales un tâlhar pe Bar aba fiul tati.
Avram ia spus lui Lot să aleagă unde dorește deoarece turmele lor de animale se mărise foarte mult, și Lot a ales malurile fertile ale mării și ale Iordanului unde erau cetățile Sodomei și Gomorii.
Am urcat cu telefericul pe muntela Masada circa 500 m înălțime și deacolo am filmat câmpia fertilă aleasă de Lot dealtfel foarte frumoasă.
Ca nepot trebuia să aleagă unchiul întâi, dar nepotul nu a propus acest lucru.
Alegerea sa dovedit fatală deoarece Lot a pierdut toată averea chiar și soția, datorită păcatelor din aceste cetăți.
Dacă ne-am ruga lui Dumnezeu, la toate intersecțiile vieții noastre, ca Dânsul să aleagă pentru noi, viața nu ar mai fi atât chinuitoare.
Piveliștea dezolantă din aceste locuri după judecata lui Dumnezeu, a făcut să apară pe glob Marea Moartă  în care nu se află nicio vietate fiind cu 400 de metri sub nivelul tuturor mărilor de glob.
Primește tot timpul apele Iordanului care vin din munții Hebronului, dar continuă să scadă anual, fiind simbolul creștinilor care nu dau nimic mai departe din tot ce le dă Dumnezeu ca Marea Moartă, din care nu pleacă nimic. 
Ne-a vizitat Fiul lui Dumnezeu pe această navă cosmică ce merge cu 29.720 de km pe secundă care noi o numim „tera„ și în fiecare oră minut sau secundă optăm pentru orice altceva, dar nu pentru Domnul.
În toate alegerile noastre, avem numai interese egoiste. Infinitul univers are sisteme solare cu infinite frumuseți și Betex în cartea sa „Prima pagină a Bibliei„ vorbea despre planete în care ziua are patru culori cerești, dar Domnul a ales să vină aici deși știa prețul, pentrucă ne-a iubit pe noi mai mult decât pe Sine.
„Noi î-L iubim deoarece Dânsul ne-a iubit întâi„
Nu vor fi niciodată aleși pentru cer, cei care acum nu-L aleg pe Domnul Isus ca mântuitor personal ca Domn și Bun Păstor pentru eternitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu