miercuri, 13 martie 2013

INCINERAREA


Cu aproape trei luni în urmă a murit renumitul regizor Sergiu Nicolaescu născut în 1930 la Tg-Jiu care a dorit ca să fie incinerat, și nu înmormântat în ritualul Ortodox.
A fost o adevărată alertă în toată societatea Românească: de ce un om de o valoare mondială a călcat tradiția, adică nimeni nu are voie să aibă o dorință personală, dovedindu-se încă odată dacă mai era nevoie că religia la noi este fundamentalistă, nu personală cum ne învață Biblia. Ioan 3-16.
Convertirea sau nașterea din nou este ca foamea ce nu poate fi potolită prin vorbe frumoase ci prin mâncare și nimeni nu poate mânca pentru altul sau pentru morți problema vieții și a morții este una pur personală.
A fost umbrită toată opera sa, de aceste tradiții păgânești care nu prețuiesc vaorile vieții ci ceremoniile morții.
În cartea sa Lao Tzu despre Tao adică Dumnezeu în limba Chineză ce are 81 de versete dată de Domnul Brănescu la versetul 33 ultimul rând spune, „eternitatea este a celor care mor dar nu pier„ iată esența adevărului absolut.
Viața terestră este numai o secvență a eternității noastre, în care decidem viitorul nostru, deoarece fiind creații după chipul și asemănarea lui Dumnezeu noi suntem nemuritori ca și Dânsul.
Bine a spus Socrate că binele este unul, cunoașterea adaug eu Ioan 17-3 locul unde ni se dă definiția vieții veșnice, iar răul este tot unul: ignoranța.
„Poporul piere din ignoranță„ Oseia 4-6.
Pentru a combate incinerarea a mai fost reamintită sau inventată teoria tradiției păgâne că timp de 40 de zile sufletul mortului se curățește de toate păcatele dar dacă este incinerat procesul acesta este întrerupt și astfel ajunge în iad.
Biblia spune clar în Epistola Ap. Pavel către Evrei 9-27 „Este rânduit oamenilor să moară o singură dată iar după aceia vine judecata„
Cine trăește și crede în Mine a spus Domnul Isus la mormântul lui Lazăr Ioan 11-26 acela nu va muri niciodată. Nu există mântuire după moarte, dar toate ceremoniile legate de moarte  cu diferite ritualuri sunt justificate numai dacă nu au la bază ritualuri păgăne banii și interese meschine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu