duminică, 15 aprilie 2012

CERERE DE LA UN GRUP DE CITITORI - Biblia Cornilescu Ed. 1949 raspundeti la nichifor_v@yahoo.com

 - va intreb aveti sau stiti unde poate fi gasita editia 1949 a Noului Testament, tradus de Gheorghe Cornilescu, Teodor Popescu , Emil Constantinescu. Pentru indentificare, iata ce raspuns ne da fr. Horia Azmioara -
 Iubiti frati,
  In 1949 tipografia cartilor bisericesti a tiparit Noul Testament si Psalmii, fara indicarea traducatorului. Era de fapt o traducere a lui G.Cornilescu, T.Popescu si E.Constantinescu, cu unele corecturi necesare fata de editia D.Cornilescu 1921 si indeosebi in Psalmi.Trebuie sa fie prin tara unele persoane care mai au aceasta traducere. I-am spus si fratelui Stefan Critu despre acest lucru.
   Pentru a fi siguri ca acesta este Noul Testament despre care vorbiti, cautati sa vedeti greselile de la tipograful de atunci. La Fapte 7.58 au scris: "Martorii si-au pus hainele la picioarele unui talhar (in loc de tanar) numit Saul. De asemenea Psalmul 73 are ca titlu Psalmul 37.
   Toate corecturile facute in aceasta editie au fost tinute in seama in Biblia cu triunghi si in Biblia 2001. Gandesc ca nu este necesara o retiparire a Noului Testament 1949.
   Va doresc har de la Domnul Isus si indrumare in viata crestina.           Cu dragoste,  Horia Azimioara. 

Ce se doreste de fapt; suntem un grup de frati, din -  C.C. - B.E.R., care dorim copierea si retiparirea, fara o imixtiune pe text pastrand ne alterat originalul decat indreptand unele greseli tipografice, ca cele mentionate, a doua lucrari: 
BIBLIA  -  traducere Dumitru Cornilescu editia -  1931
Noul Testament  - editia 1949 cu autorii specificati.
Nu se urmareste vreun castig material.Se pastreaza dreptul de autor specificandu-se explicit autorii. Se va multiplica in functie de interesul aratat. 

Ce vrem de la dvs. 
Daca detineti editia cautata sau cunoasteti sursa unde ar putea fi gasita va rugam mult sa ne contactati pentru :
1. imprumut
2. cumparare 
3. sau alta forma, a exemplarului.
Iar pentru editia  BIBLIEI - 1931 daca aveti una care sa fie in conditii impecabile fara pagini deteriorate, sublinieri pe text sau altceva care sa altereze exemplarul.
Am indraznit sa va contactam, in urma emisiunilor tv,  la care participati, crezand ca poate aveti solutii din tara sau S.U.A., sa ne ajutati.
Va multumim,
Va asiguram de totala seriozitate,
Cu stima, 
Viorel Nichifor - Campulung           MARANATA!

2 comentarii:

  1. cineva a postat:
    Am posibilitatea de a face rost de biblia Cornilescu 1932 (acesta este anul tiparirii), dar trebuie data comande si costa aprox 100 de lei. Va fi tiparita pe hartie normala A4, deci va fi voluminoasa.
    Am si fotografii dar ocupa f mult spatiu nu imi pot permite sa le pun pe internet.
    Pt cei interesati, e-mailul de mai sus este disponibil.
    ixlucian@yahoo.com

    http://emsal.wordpress.com/2010/09/21/gbv-%E2%80%93-car%C8%9Bi-cre%C8%99tine-in-format-pdf/

    RăspundețiȘtergere
  2. Alin (Isfa), cine ti-a dat acordul sa transcrii un comentariu de-al meu fara sa ceri permisiune?

    RăspundețiȘtergere